כל יום ביצה. אילוסטרציה. צילום: Getty Images

למה כדאי לנשים בוגרות לאכול ביצה אחת כל יום

מחקר חדש מצא שנשים שאוכלות ביצה בכל יום שומרות על בריאות מוחית גבוהה יותר לאורך זמן. למה זה קורה, ולמה רק בקרב נשים?

[object Object]

תוספת פשוטה אך חשובה לתזונה היומית עשויה לסייע לנשים מבוגרות לשמור על תפקוד קוגניטיבי: ביצים, כך לפי מחקר חדש מאוניברסיטת קליפורניה-סן דייגו, שפורסם בקיץ האחרון בכתב העת Nutrients. נעזרנו ב-Claude כדי ללמוד איך זה קשור.

החוקרים ערכו ניתוח מקיף של 890 מבוגרים מעל גיל 55 שהשתתפו ב"מחקר רנצ'ו ברנרדו" – פרויקט שנתי בקליפורניה למעקב אחר בריאות של מבוגרים. הם הבחינו כי נשים שצורכות כחמש ביצים בשבוע הראו ירידה פחותה משמעותית בזיכרון ובתפקוד המוח הניהולי בהשוואה לאלו שלא אכלו ביצים בתדירות דומה.

"נשים שצרכו חמש ביצים או יותר בשבוע הדגימו ירידה של חצי נקודה פחות במבחני שטף קטגוריאלי לאורך תקופה של ארבע שנים בהשוואה לנשים שלא אכלו ביצים," מציינים החוקרים דונה קריץ-סילברשטיין וריקי בטנקורט. שיפור זה נשמר גם לאחר התחשבות בגורמים שונים כולל גיל, השכלה, אורח חיים ותזונה כללית.

ביצים הן נושא לדיון תזונתי כבר שנים רבות, ובעבר הומלץ לא מעט פעמים להימנע מהן בשל תכולת הכולסטרול שלהן. המחקר הזה מתווסף לראיות הגוברות שהן עשויות להיות מועילות במיוחד לבריאות המוח, בעיקר אצל נשים. מה הופך אותן לכאלו? התשובה טמונה בפרופיל התזונתי העשיר שלהן. ביצים מכילות רמות גבוהות של כולין, לוטאין וזאקסנטין – תרכובות שנקשרו בעבר לבריאות קוגניטיבית. הן גם מספקות חלבון איכותי שעשוי לעזור בשימור מבנה ותפקוד העצבים, תוך שמירה על רמות נמוכות יחסית של שומן רווי בהשוואה למקורות חלבון אחרים.

מעניין לציין שההטבות הקוגניטיביות נצפו רק בנשים, ולא בגברים, מה שמרמז על השפעה ספציפית למגדר, שאותה החוקרים להוטים לחקור בהמשך. בעוד שנדרש מחקר נוסף כדי לאשר קשר סיבתי ישיר, הממצאים מציעים על כך שהכללת ביצה ביום בתזונה יכולה להיות אסטרטגיה פשוטה וזולה עבור נשים המעוניינות לשמור על בריאותן הקוגניטיבית לטווח הארוך.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו