X

מהפכה במטבח הביתי: זו שיטת הבישול "הנקייה ביותר"

מחקר חדש חושף את דירוג דרכי הכנת המזון המזהמות וה"נקיות" ביותר במטבח הביתי, וחיישנים חדשים יאפשרו לנו בקרוב לוודא שהמזון שלנו בטוח לצריכה

אישה מוציאה צ'יפס מסיר טיגון ללא שמן (אייר פרייר). צילום: מערכת feedy באמצעות FLUX1.1

מחקר חדש מאשר סופית: מכשירי אייר פריי, או טיגון ללא שמן, אינם רק חסכוניים באנרגיה, אלא גם שיטת הבישול הכי פחות מזהמת במטבח הביתי. במקביל, חוקרים מפתחים חיישנים ביתיים לגילוי מזהמים במזון ובמים תוך דקות. ביקשנו מ-Claude לספר לנו עוד קצת על השיטות לשמור על המטבח שלנו בריא.

המנצח הגדול במטבח: האייר פרייר

מחקר שנערך באוניברסיטת בירמינגהם חושף כי בעוד שטיגון במחבת מייצר רמות גבוהות של חלקיקים מזהמים באוויר (92.9 מיקרוגרם למטר מעוקב), טיגון באוויר חם מייצר רק 0.6 מיקרוגרם – פחות אפילו מבישול במים.

הנתונים מראים היררכיה ברורה, וסה"כ צפויה למדי, של זיהום: טיגון במחבת הוא הכי מזהם, טיגון בווק (סטיר-פריי) במקום השני, טיגון עמוק במקום השלישי, בישול במים כמעט ללא זיהום ואייר פראייר הכי פחות מזהם. המחקר מגלה גם שהמזהמים נשארים באוויר יותר משעה אחרי סיום הבישול, מה שמדגיש את חשיבות האוורור הנכון במטבח.

"הממצאים מדהימים," אומר פרופסור כריסטיאן פפרנג, החוקר הראשי, "במיוחד כשלוקחים בחשבון שאנחנו מבלים יותר מ-80% מזמננו בתוך הבית".

המהפכה הבאה: חיישנים ביתיים לבטיחות מזון

במקביל למחקר על זיהום האוויר מבישול, צוות חוקרים מאוניברסיטת טקסס בדאלאס מפתח טכנולוגיה שתאפשר לכל צרכן לבדוק את בטיחות המזון והמים בביתו. ד"ר שליני פרסאד, ראש המחלקה להנדסה ביו-רפואית במוסד, מובילה פיתוח של חיישנים שיכולים לזהות חיידקי אי-קולי תוך 5 דקות, חיידקי סלמונלה תוך 9 דקות וחומרי הדברה רעילים במי שתייה.

"המטרה שלנו היא לתת לצרכנים כלים פשוטים ומדויקים לוודא שהמזון שלהם בטוח", מסבירה פרסאד. "אנחנו רוצים להעביר את הכוח לידיים של האנשים."

הצוות כבר פרסם השנה שלושה מחקרים המוכיחים את יעילות הטכנולוגיה, והם ממשיכים לפתח חיישנים נוספים, שיוכלו לזהות מגוון רחב יותר של מזהמים.

העתיד כבר כאן

טכנולוגיות חדשות כמו מכשירי בישול נקיים יותר וחיישנים ביתיים מסמנית עידן חדש בבטיחות ובריאות במטבח הביתי, שבו לא רק שנצרוך מזון בריא יותר, אלא גם נעשה זאת בסביבה בריאה ובטוחה יותר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר