X

הבר הטוב בעולם: חלל מלבני קטן ללא חלונות וללא לוגו

באירוע בספרד הוכרז כי הבר הטוב בעולם הוא בר שהקים יליד הולנד במקסיקו, ובו מוגשים קוקטיילים ייחודיים שיוצרו בהנדסה מולקולרית ואחד מהם מוגש עם כדור צמר פלדה בוער

ברמן מוזג משקה לתוך כוס. צילום: מערכת feedy באמצעות FLUX.1

לראשונה בהיסטוריה של פרסי 50 הברים הטובים בעולם, בר שאינו מארה"ב או מאירופה הגיע למקום הראשון. בר הקוקטיילים Handshake Speakeasy ממקסיקו סיטי הוכרז כזוכה הגדול בדירוג של Best 50 בערב גאלה שנערך בחודש שעבר במדריד.

הבר ממוקם מאחורי דלת שחורה, ללא כל סימן מלבד המספר 13, חבוי בשכונת קולוניה חוארז במקסיקו סיטי. החדר הראשי הוא חלל מלבני קטן וחסר חלונות, מואר על ידי תריסר מנורות המטילות אור עמום כתום על הריהוט המינימליסטי בשחור וזהב. סגנון העיצוב הוא אר-דקו, הנפוץ בבניינים קלאסיים בשכונות עשירות במקסיקו סיטי, עם נגיעות של אנגליה הויקטוריאנית בזכות הגוונים השחורים הנוכחים בכל מקום ואלמנטים של "סטימפאנק צ'ילנגו".

"אנחנו מופתעים ושמחים בו זמנית", אמר אריק ואן ביק, מנהל הספיקאיזי. ואן ביק, יליד הולנד כפי שניתן לנחש לפי שמו, הוא גם הברמן הראשי. לזכותו נזקף חלק ניכר מהצלחת הבר. הוא מוכר כברמן שמשלב מסורת וחדשנות בקוקטיילים שיוצאים תחת ידיו. המשקאות של ואן ביק לוקחים לעתים עד 48 שעות להכנה, תוך שימוש בטכניקות קולינריות מתקדמות שהופכות כל קוקטייל ל"מורכב יותר משהוא שנראה".

בספיקאיזי קוקטיילים אינם רק משקאות, אלא חוויות שמגיעות עם סיפורים; המשקאות מתהדרים לעתים קרובות במרקמים בלתי צפויים ובטווח מרתק של טעמים מורכבים, המפתיעים את הטועמים אותם. הצוות משתמש במיקסולוגיה מולקולרית ליצירת קוקטיילים מרשימים, תוך הוספת מורכבות.

כך, למשל, הקוקטייל "Once Upon a Time in Oaxaca" מוגש עם כדור צמר פלדה, שמוצת כדי לחקות את אופן בישול האגבה בהכנת מזקל. צמר הפלדה משמש למטרות אסתטיות בלבד, ואינו משפיע על טעם המשקה. קוקטיילים בולטים נוספים כוללים את הפיג מרטיני – יצירה בלעדית של ואן ביק, ואת הסולט אנד פפר – משקה מזקל טרי ופיקנטי.

ספיקאיזי מעסיק צוות שכולל את המייסד השותף ומנהל הייצור, רודריגו אוראקה, ו-34 עובדים שמחליפים תפקידים מדי יום. העובדים מועסקים גם כברמנים, גם כמגישים וגם עוסקים בהכנת מרכיבים ב"מעבדה" לקראת הערב. בכניסה דרך דלת מספר 13, הלקוחות מתקבלים על ידי מלצרית הפותחת וילון כדי לאפשר כניסה לאזור הבר הראשי. בפנים, האווירה מאופיינת במוזיקת טראפ ופופ, מעורבבת עם הרעש המתכתי של השייקרים, קרח המצלצל כנגד זכוכית, ורחש השיחות.

הזמנות מראש הכרחיות כדי ליהנות מהחוויה הבלעדית בספיקאיזי. כל לקוח יכול להישאר בבר למשך שעה וחצי. העלות הממוצעת של קוקטיילים היא כ-250 פזו מקסיקני (כ-46 שקל), והמחירים נעים בדרך כלל בין 200 ל-300 פזו (37-55 שקל). קוקטיילים יוקרתיים נעים בין 400 ל-1,500 פזו (73-275 שקל).

לספיקאיזי יש תוכניות להתרחב מחוץ למקסיקו. לפי ואן ביק, "אנחנו נרגשים לפתוח מקום בשם Shakerato (על שם משקה האספרסו האיטלקי הקר הפופולרי) באמסטרדם בסביבות מרץ הקרוב".

ספיקאיזי זכה גם בפרס הבר הטוב ביותר בצפון אמריקה, לאחר שזכה במקום הראשון ברשימת צפון אמריקה של 50 Best שפורסמה באפריל. הטיפוס של הבר ממקסיקו סיטי במהדורת 2024 של 50 הברים הטובים בעולם מדגישה את חשיבותה הגוברת של אמריקה הלטינית בנוף המיקסולוגיה העולמי, לצד מקומות בולטים אחרים באזור.

50 הברים הטובים בעולם הוא דירוג שנתי שמוקיר ברמנים, בעלי ברים ומותגים מובילים בסצנת הקוקטיילים. הזוכים נבחרים על ידי אנשי מקצוע בתעשייה, כולל ברמנים ועיתונאים מומחים, המאורגנים ב-28 אזורים גיאוגרפיים. האקדמיה מצביעה על בסיס החוויות הכוללות הטובות והעקביות ביותר מ-18 החודשים האחרונים.

אמה סלייט, ראש התוכן של “50 הברים הטובים בעולם”, הדגישה כי "להיות הראשונים אי פעם ממקסיקו שמגיעים למקום הראשון הוא הישג יוצא דופן, שאריק ואן ביק וצוותו ראויים לו מאוד". גם ברים לטינו-אמריקאים אחרים בלטו ברשימה: למקסיקו סיטי ובואנוס איירס יש שלושה ברים כל אחת ברשימה, כאשר Tres Monos מבואנוס איירס מדורג במקום ה-7 בעולם והראשון בדרום אמריקה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר