X

מייפל במקום סוכר: הבחירה המתוקה והבריאה לקפה שלכם

האם אתם מאלה שלא יכולים לוותר על הסוכר בקפה? סירופ מייפל מסתמן כחלופה מפתיעה, שעשויה לא רק לשדרג את טעם הקפה שלכם, אלא גם להיטיב עם בריאותכם

בריא יותר מסוכר. סירופ מייפל. צילום: GettyImages

החלפה של שתי כפות סוכר בסירופ מייפל טהור עשויה להפחית משמעותית מספר גורמי סיכון למחלות לב וסוכרת, כך מצא מחקר חדש שנערך באוניברסיטת לאוול בקוויבק, קנדה – נו, המדינה שמייפל הוא הדגל שלה, באופן הכי מילולי שיש. ביקשנו מ-Claude להרחיב על תחליף הסוכר המוכר אך הלא מספיק מוערך.

המחקר, שפורסם בגיליון אוקטובר של כתב העת The Journal of Nutrition, עקב אחר 42 מתנדבים בריאים, שהחליפו 5% מצריכת הקלוריות היומית שלהם בסירופ מייפל. התוצאות הראו שלמייפל ארבעה יתרונות בריאותיים משמעותיים:

  1. איזון רמות סוכר: המשתתפים שצרכו סירופ מייפל הציגו שליטה טובה יותר ברמות הסוכר בדם;
  2. לחץ דם נמוך יותר: ירידה של כמעט 3 נקודות בלחץ הדם הסיסטולי;
  3. הפחתת שומן בטני: ירידה בכמות השומן המסוכן באזור הבטן;
  4. שיפור בריאות המעיים: עלייה בחיידקים המועילים במעי וירידה בחיידקים המזיקים.

ד"ר אנדרה מארט, החוקר הראשי במחקר, מסביר כי סירופ מייפל מכיל למעלה מ-100 תרכובות טבעיות, כולל פוליפנולים, הידועים במניעת מחלות בזכות השפעתם האנטי-דלקתית. בנוסף, שתי כפות של סירופ מייפל מספקות 35% מצריכת המנגן היומית המומלצת, 15% מצריכת הריבופלבין היומית המומלצת, כמויות קטנות של סידן, תיאמין, אשלגן ונחושת, ו-12% פחות קלוריות מסירופ תירס.

החלפת הסוכר בקפה שלכם בסירופ מייפל היא דרך פשוטה להתחיל ליהנות מהיתרונות הבריאותיים של המייפל. התחילו עם כפית אחת, והתאימו את הכמות לטעמכם. אמנם, סירופ מייפל יקר יותר מסוכר רגיל, אך היתרונות הבריאותיים עשויים להצדיק את ההשקעה.

כמה דברים שחשוב לשים אליהם לב: ראשית, המחקר היה קצר-טווח וכלל מספר מצומצם מאוד של משתתפים, כך שעדיין דרוש מחקר רחב יותר להוכחה משמעותית של יתרונותיו הבריאותיים של הממתיק הטבעי המוכר. בנוסף, כמובן שעדיין מדובר בממתיק, ויש לצרוך אותו במתינות כחלק מתזונה מאוזנת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר