ראשי ושיני שום. צילום: מערכת feedy באמצעות FLUX1.1

שום – לא מרחיק ערפדים, אבל כן מרחיק מחלות

נכון, הוא מסריח וחייבים לצחצח אחריו שיניים או ללעוס שני מסטיקים לריענון הפה, אבל הוא בריא מאוד וכדאי לצרוך אותו באופן יומיומי. הנה כל הסיבות

[object Object]

שום נחשב לאחד המזונות הטבעיים החזקים ביותר, עם יתרונות בריאותיים רבים, כולל היותו מועיל ללב והיותו בעל תכונות אנטי-ויראליות הנלחמות בזיהומים, פטריות ווירוסים. השום זכה למקום בולט במניעת מחלות שונות, ונחשב לרכיב חיוני בתזונה בשל הערך התזונתי הגבוה שלו.

השום מכיל הרכב עשיר, כולל נוגדי חמצון ותרכובות אנטי-דלקתיות, מה שהופך אותו לתוספת חשובה לתזונה. אליצין, התרכובת הפעילה בשום, הוא נוגד חמצון חזק, העוזר להפחית רמות של "כולסטרול רע" (LDL), תורם לניקוי כלי הדם ומשפר את בריאות הלב וכלי הדם. בנוסף, אליצין עוזר להוריד את לחץ הדם, משפר את זרימת הדם ויש לו השפעות מרחיבות כלי דם, המקודמות להרפיית כלי הדם.

לכן, צריכה קבועה של שום מקדמת התרחבות של כלי הדם, משפרת את זרימת הדם ומפחיתה את העומס על הלב, ותורמת ליעילות הלב ולבריאותו. השום משפר את גמישות כלי הדם, עוזר למנוע נזק לדפנות ומפחית את הסיכון לקרישי דם. צריכת שום מפחיתה תהליכים דלקתיים, המשחקים תפקיד מרכזי בהתפתחות של טרשת עורקים.

דיאטנים מדגישים כי הודות לתכונותיו נוגדות-החמצון והאנטי-דלקתיות, השום עוזר למנוע מחלות לב וכלי דם. לפי סקירה של מחקרים קליניים, תוספי שום יכולים להפחית רמות של סמני דלקת, מה שמשחק תפקיד מרכזי במניעת מחלות לב וכלי דם, המהוות את סיבת המוות המובילה בקרב האוכלוסייה הבוגרת בארה"ב ובעולם.

השום אינו רק תיבול טעים, אלא גם אמצעי חזק לשמירה על בריאות הלב, ותורם למאבק במחלות לב, סוכרת וזיהומים. תכונות אלה הופכות את השום למזון יעיל להגנה על הגוף מפני מחלות כרוניות רבות.

כדי לקבל את מלוא היתרונות של השום, מומלץ לצרוך כ-30 גרם, שהם כראש שום קטן, ביום. כמות זו יכולה להתפזר בקלות לאורך היום. בתחילת היום, עדיף להוסיף שלוש עד ארבע שיני שום קטנות עם מנת פול. ניתן להוסיף שלוש עד ארבע שיני שום לסלט או לעגבניות חמוצות. בשיטות אלו, השום יכול להיכלל בתזונה היומית מבלי להרגיש כבד, מה שמאפשר תועלת מירבית מתכונותיו הבריאותיות של השום.

כאשר השום מרוסק או קצוץ, אליצין משתחרר ומתחיל לפעול, והשארה של שום קצוץ לעשר דקות מפעילה את הייצור המקסימלי של אליצין מועיל. השום צריך "לנשום" כעשר דקות לאחר הקיצוץ לפני טיפול בחום כדי לשמור על יתרונותיו הבריאותיים. הוספת השום למאכלים מוכנים מסייעת לשמור על תכונותיו המועילות.

מקורות: Cursor Info ,Akhbarak ,Cursorinfo: главные новости Израиля и мира

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו