X

הפריט המזוהם ביותר במטבח שלכם: הספוג. כך תשנו זאת

אתם מנקים איתו את השיש והכלים – אבל בעצם הוא הרבה יותר מלוכלך מהם. זה מה שאתם צריכים לעשות כדי לשמור על ספוג המטבח שלכם נקי מחיידקים

שמרו על ספוג המטבח שלכם נקי. צילום: freepik

כשאנחנו חושבים על ניקיון במטבח, לרוב אנחנו מתמקדים במשטחי העבודה, בכיור ובכלים. אבל מחקרים מראים שאחד הפריטים המזוהמים ביותר במטבח – ולמעשה בכל הבית שלנו – הוא הספוג שאיתו אנחנו מנקים את המטבח. נעזרנו ב-Claude כדי ללמוד כמה זה מסוכן ואיך לשמור על הספוג נקי בין החלפות (כי בכנות, אף אחד מאיתנו לא באמת יחליף ספוג כל יומיים).

מדענים גילו שספוגי מטבח יכולים להכיל מגוון רחב של חיידקים מסוכנים – כולל סלמונלה, אי-קולי, קמפילובקטר וסטאפילוקוקוס. מה שמדאיג עוד יותר הוא שחיידקים אלה יכולים לשרוד על הספוג עד 16 ימים, מה שהופך את הספוג למוקד פוטנציאלי להפצת חיידקים בכל רחבי המטבח.

למה זה קורה? הספוג מספק לחיידקים סביבה אידיאלית: הוא לח, חמים ומלא בשאריות מזון – כל מה שחיידקים צריכים כדי לשגשג. כל פעם שאנחנו משתמשים בספוג לניקוי, אנחנו למעשה מספקים לחיידקים ארוחה חדשה ומזמינים אותם להתרבות. למעשה, ספוג המטבח הממוצע דומה למדי לסביבה שמדענים מנסים ליצור במעבדות כדי לגדל חיידקים למחקר.

אז מה אפשר לעשות כדי לשמור על הספוג נקי יותר? הנה כמה טיפים פשוטים אך יעילים:

1. ייבוש: אחרי כל שימוש, הקפידו להניח את הספוג במקום מאוורר כדי שיתייבש. חיידקים אוהבים לחות, ולכן ייבוש הספוג יכול לעזור להפחית את התרבותם.

2. סודה לשתייה: השרו את הספוג בתערובת של סודה לשתייה ומים. הסודה לשתייה משנה את רמת החומציות ומקשה על החיידקים לשרוד.

3. חומץ: טבלו את הספוג בחומץ לבן למשך כמה דקות. החומציות הורגת חיידקים רבים.

4. הרתחה: הרתיחו את הספוג במים למספר דקות. החום הגבוה הורג את רוב החיידקים.

5. מיקרוגל: אם אתם משתמשים בספוג ללא חלקי מתכת, אפשר לחמם אותו במיקרוגל למשך דקה כשהוא רטוב. זה יוצר חום וקיטור, שהורגים חיידקים.

6. מדיח כלים: לחלופין, הכניסו את הספוג למדיח הכלים בתוכנית החמה ביותר. החום והדטרגנטים יעזרו לחסל חיידקים.

7. אקונומיקה: חומר הניקוי היעיל (והמגעיל) ביותר, שעלול להרוג גם אתכם בשימוש לא נכון, בהחלט יכול להרוג גם את החיידקים, אם רק תשרו את הספוג באמבטיית אקונומיקה לאחר כל שימוש.

חשוב לזכור שגם עם כל הטיפולים האלה, הספוג לא יישאר נקי לנצח. מומלץ להחליף את הספוג באופן קבוע – בערך כל שבוע עד שבועיים, בהתאם לתדירות השימוש. על ידי אימוץ הרגלים אלה, תוכלו להפחית משמעותית את כמות החיידקים בספוג המטבח שלכם. זה לא רק ישמור על סביבת מטבח נקייה יותר, אלא גם יעזור להגן על בריאות המשפחה שלכם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר