טוסט מלחם קראנצ’י וגבינה צהובה נוטפת הוא אחת המנות האהובות ביותר על ילדים – וגם לא מעט מבוגרים. אבל האם יש דרך מושלמת להכין טוסט כזה? קורי הרננדז מאתר The Kitchn ערך "מבחן" כדי לגלות אילו ‘תוספות’ יוצרות את הטוסט הכי פריך, נמס ועסיסי. הוא השתמש באותם לחם לבן פרוס, גבינה צהובה אמריקאית, מחבת נירוסטה וטמפרטורת הכנה בינונית-נמוכה, והוסיף בכל פעם כף אחת של שמן או תוספת אחרים כדי לגלות מה צריך בטוסט המושלם. Cluade מסכמת לנו את התוצאות:
מקום 6 – מיונז (ציון: 5/10)
למרות הפופולריות הגוברת של שיטה זו, היא הייתה המאכזבת ביותר. הטעם היה תפל, הלחם בקושי פריך, וההשחמה הכי פחות מרשימה.
מקום 5 – חמאה (ציון: 6.5/10)
השיטה המסורתית הניבה תוצאות טובות, אך לא מדהימות. החמאה גרמה ללחם להשחים לפני שהגבינה הספיקה להינמס. הטעם היה טוב, אבל הלחם היה מבושל יתר על המידה.
מקום רביעי – שמן זית (ציון: 7/10)
ההשחמה הייתה מצוינת, הלחם היה פריך, והגבינה נמסה יפה. שמן הזית יצר טעם לוואי קל, אך לא מוגזם. בסך הכל, הטעם היה טוב, אם כי מעט "שטוח".
מקום שלישי – שמן קוקוס (ציון: 8/10)
תוצאה מפתיעה – שמן הקוקוס יצר את ההשחמה היפה ביותר על הלחם, והגבינה נמסה נהדר. לא היה טעם של קוקוס, אך גם לא טעם עשיר ומלוח במיוחד.
מקום שני – שמן זית וחמאה (ציון: 9/10)
שילוב מנצח – הלחם השחים מצוין בלי להישרף, הגבינה נמסה נהדר, והטעם היה עשיר ומלוח במידה הנכונה.
מקום ראשון – חמאה ומיונז (ציון: 10/10)
הלחם השחים בצורה מושלמת, הגבינה נמסה יפה, והטעם היה עשיר ורב-ממדי. השילוב של חמאה ומיונז יצר את הכריך הטוב ביותר מכל הבחינות.
למרות שיש יתרונות לשיטות שונות, השילוב של חמאה ומיונז הוכיח את עצמו כשיטה הטובה ביותר להכנת טוסט גבינה מושלם. השילוב מספק את העושר של החמאה יחד עם היכולת של המיונז לייצר השחמה מושלמת ולמנוע השחמת-יתר של הלחם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו