X

רופא אומר שאכילת מזון מסוים אחד יכולה להוריד את רמת הכולסטרול תוך 10 ימים

כולסטרול גבוה הוא אחד האויבים השקטים הגדולים ביותר של הבריאות שלנו. רבים מאיתנו נאבקים עם שמירה על רמות תקינות שלו, ולעיתים קרובות הפתרון נראה כרחוק מהישג יד. רופא מומחה מסביר איך בחירה במזון מסוים יכולה לחולל שינוי משמעותי בזמן קצר להפליא בהקשר זה

מזון יומיומי פשוט יכול לסייע בהפחתת כולסטרול בתוך פרק זמן קצר, לפי רופא מומחה. צילום: freepik

רמות גבוהות של כולסטרול עלולות להוות סיכון משמעותי למחלות לב וכלי דם, ולפיכך אנשים רבים מחפשים דרכים טבעיות ויעילות להוריד את רמות הכולסטרול בדם. שאלנו את ChatGPT על התמודדות עם הסכנה הבריאותית הזו ובאמצעותו הגענו לכתבה מעניינת החושפת את אחד המזונות המפתיעים והפשוטים ביותר שיכולים לסייע בהפחתת הכולסטרול בתוך פרק זמן קצר של 10 ימים בלבד. הכתבה פורסמה באתר סגנון החיים rsvplive הידוע במידע עדכני מבוסס עם דגש על טרנדים עכשוויים ואורח חיים בריא, 

המזון המפתיע: שעועית

על פי הדיווח, ד"ר מייקל מוסלי, רופא מומחה בתחום התזונה, מציע שאכילת שעועית באופן קבוע יכולה להוריד את רמות הכולסטרול "הרע" (LDL) באופן משמעותי בתוך זמן קצר יחסית. לדברי ד"ר מוסלי, שעועית מכילה סיבים תזונתיים מסיסים שמסייעים להוריד את רמת ה-LDL על ידי כך שהם מונעים ספיגת כולסטרול במעי ומקדמים את סילוקו מהגוף.

שעועית עשירה בחלבונים ודלה בשומנים רוויים, והיא משביעה ומזינה. ד"ר מוסלי מציין כי הוספת שעועית לתזונה היומית יכולה להביא לתוצאות מהירות ויעילות בהפחתת רמות הכולסטרול. הוא מדגיש כי אפילו כמות קטנה יחסית של שעועית ביום, בשילוב עם תזונה בריאה ופעילות גופנית, יכולה לשפר את הבריאות הכללית ולתרום להורדת הסיכון למחלות לב וכלי דם.

מרק שעועית לבנה, צילום: יעל דאבי

השפעת הסיבים התזונתיים המסיסים

הסיבים המסיסים שבשעועית פועלים באמצעות ספיגת מים במעי, והם יוצרים ג'ל שסופג כולסטרול עודף ומוביל אותו החוצה מהגוף. בנוסף, סיבים מסיסים אלה מסייעים ביצירת תחושת שובע שמפחיתה את הצורך באכילה מיותרת, וכך תורמת לשמירה על משקל תקין, שמוכר כגורם חשוב נוסף לשמירה על רמות כולסטרול תקינות.

תוצאות מהירות ומרשימות

מחקרים שתומכים בטענה של ד"ר מוסלי מצביעים על כך שהשפעת הסיבים המסיסים על רמות הכולסטרול היא מהירה. במחקר שנערך על אנשים עם רמות כולסטרול גבוהות, נמצא כי אלה שהוסיפו שעועית לתזונתם היומית חוו ירידה משמעותית ברמות ה-LDL כבר לאחר 10 ימים בלבד.

תבשיל פסטה ושעועית, צילום: לירון אלמוג

דרכים לשלב שעועית בתזונה

כדי ליהנות מהיתרונות הבריאותיים של שעועית, מומלץ לשלב אותה במגוון מאכלים. ניתן להוסיף שעועית לסלטים, תבשילים, מרקים, ועוד. שעועית לבנה, אדומה, שחורה ואפילו עדשים מציעים יתרונות דומים ומאפשרים גיוון בתזונה.

חשוב לציין כי יש להתייעץ עם רופא או תזונאי לפני ביצוע שינויים משמעותיים בתזונה, במיוחד עבור אנשים עם מצבים רפואיים קיימים. השימוש במזונות טבעיים לשיפור הבריאות הוא צעד חיובי, אך יש לזכור שגישה כוללת ובריאה היא המפתח להצלחה. 

מאבל שעועית ואורז לבן, צילום: freepik

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר