X

מחקר מקשר בין התמעטות פרפרים לשימוש בקוטלי חרקים

המחקר ניתח נתונים ברמת החווה על יבולים ומידת שימוש בקוטלי חרקים, קישר אותם עם שפע הפרפרים ברמת המחוז, וחשף ירידה של 8% במגוון מיני הפרפרים הקשורים לשימוש בזרעים שטופלו בניאוניקוטינואידים

פרפרי מונרך. צילום: אודי אוחיון

מחקר בהשתתפות חוקרים מהמחלקה לכלכלת מזון ומשאבים חקלאי באוניברסיטת מישיגן ו-W.K. התחנה הביולוגית קלוג, גילתה ששימוש בקוטלי חרקים, במיוחד בניאוניקוטינואידים, הוא הגורם הגדול ביותר שתורם לירידה בשפע הפרפרים ובמגוון המינים במערב התיכון.

המחקר ניתח נתונים ברמת החווה על יבולים ומידת שימוש בקוטלי חרקים, קישר אותם עם שפע הפרפרים ברמת המחוז, וחשף ירידה של 8% במגוון מיני הפרפרים הקשורים לשימוש בזרעים שטופלו בניאוניקוטינואידים.

בעוד הם יעילים בהדברת מזיקים חקלאיים, לשימוש הנרחב בקוטלי חרקים, במיוחד נאוניקוטינואידים הנספגים ברקמות הצמח, היו השלכות לא רצויות על מינים שאינם מטרת ההדברה כמו פרפרים, שהם חיוניים להאבקה ומשמשים כאינדיקטורים להתמעטות רחבה יותר של חרקים.

בעוד שאירופה אסרה על נאוניקוטינואידים בשל סיכונים לדבורים, ארצות הברית עדיין מתלבטת לגבי אמצעי שימור עבור פרפרי המונרך, המושפעים כאמור משימוש בקוטלי חרקים.

מקורות: הניו יורק טיימס, Futurity, Environmental Health News, אוניברסיטת מישיגן סטייט (canr.msu.edu)

מאמר זה נכתב בשיתוף עם חברת החדשות Generative AI Alchemiq.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר