לאמריקאים יש קשר אהבה שורשי עם הכביש הפתוח, וסקר שנערך לאחרונה על ידי מישלן מראה עד כמה. נעזרנו ב-Claude כדי לתמצת את הממצאים.
הסקר שנערך בקרב 2,000 נהגים אמריקאים מצא ש-73% מהם מעדיפים מכוניות כאמצעי שינוע לחופשות, לעומת 22% בלבד שבוחרים לטוס. זאת למרות שברוב המקרים הנסיעה לוקחת זמן רב יותר מהגעה לנמל תעופה, הפקדת מזוודות, עלייה למטוס, המתנה למזוודות בנחיתה ונסיעה נוספת ליעד.
מה יש בנסיעה בכביש שהופך אותה לכל כך בלתי ניתנת להחלפה עבור האמריקאים? על פי הסקר, ההיבטים המהנים ביותר כוללים ראיית נופים חדשים (50%), האזנה למוזיקה (43%), הפסקה מהשגרה (26%) וההנאה הצרופה מהנהיגה (25%). עם משיכה כל כך חזקה לכביש הפתוח, אין זה פלא ש-43% מהנשאלים רואים עצמם כ"תיירי כבישים" מנוסים, לאחר שיצאו ל-16 נסיעות בממוצע במהלך חייהם.
בטיחות היא בראש סדר העדיפויות של מטיילים ותיקים אלה, כאשר הדאגות הגדולות ביותר שלהם הן בעלות על מכונית בטוחה ואמינה (35%), פקקי תנועה (32%), שמירה על ערנות (28%) ומודעות לנהגים מסוכנים (27%). כדי לצמצם את הסיכונים הללו, ל-68% יש לוח זמנים שעל פיו הם מודיעים לחברים או למשפחה שהם בטוחים, כאשר 22% מבצעים ‘צ'ק-אין’ באמצע הנסיעה ו-20% שולחים הודעת טקסט או התקשרות ל’צ'ק-אין’ כל שעתיים.
למרות חסרונות שונים, כמו אובדן שירות סלולרי (36%), עצירות תכופות בשירותים (35%), ו"האם אנחנו כבר שם?" מצד הילדים (27%), הרוב המכריע של נוסעי הכביש (93%) מסכימים כי עצם הידיעה שהמכונית שלהם בטוחה, אמינה וזמינה לקחת אותם מכל מקום לכל מקום אחר בעת הצורך מאפשרת להם להיות נוכחים באופן מלא וליצור יותר זיכרונות בטיול. למעשה, 79% מהנוסעים בכביש מעדיפים לבדוק את המכונית שלהם לפני שהם יוצאים לכביש, בעצמם או על ידי איש מקצוע, ו-95% בודקים את הצמיגים כדי לוודא שלא תקועים בהם מסמרים, שעומק החריצים תקני ולחץ האוויר בצמיגים עומד בדרישות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו