ספגטי פומודורו, מנת פסטה איטלקית מובהקת שנודעה בזכות פשטות הכנה ורוטב טעים על בסיס עגבניות, הוא בבסיסו ספגטי ברוטב בן חמישה רכיבים; תערובת הרמונית של עגבניות טריות (באיטלקית: Pomodori), שום, שמן זית ובזיליקום. העגבניות, לרוב בשלות ועסיסיות, והבזיליקום הטרי מוסיף עשבוניות רעננה.
הרעיון של רוטב פומודורו כנראה התפתח מהמיזוג של עגבניות עם מרכיבים ים תיכוניים נפוצים אחרים כמו שום, שמן זית ועשבי תיבול - מיזוג של פשטות וטעם המאפיינים את הבישול האיטלקי. הפופולריות של ספגטי פומודורו משתרעת הרבה מעבר לגבולות איטליה, הודות לגלי ההגירה האיטלקית וההתפשטות העולמית של המטבח האיטלקי. כוח המשיכה שלו טמון בנגישותו ובטעמו; זוהי מנה שניתן להכין במהירות עם מינימום מרכיבים שמהנה עם טריות וטעם עשיר. בין אם מוגש בעיירה קטנה באיטליה או במסעדה טרנדית בתל-אביב, ספגטי פומודורו הוא הנאה גדולה לסועדים ברחבי העולם, מבוגרים וילדים, עם הקסם הנצחי והפשטות הטעימה שלו.
את הספגטי בספגטי פומודורו יש לבשל בסגנון אַל דֶנְטֶה (באיטלקית: al dente, כלומר, 'על השן'). הכוונה לבישול פסטה באופן שהיא מבושלת, אולם עדיין קשה במידה ונדרשת לעיסה שלה (בניגוד לפסטה רכה שאין צורך ללעוס אותה).
View this post on Instagram
רכיבים (ל-4 מנות):
1 חבילת ספגטי
½ ק"ג - 600 גרם עגבניות שרי
עלי 4 גבעולי בזיליקום טרי קטנים/חתוכים
8 שיני שום מקולפות
פרמזן טרי מגורר
שמן זית
מלח
פתיתי פלפל אדום (אופציונלי)
הוראות הכנה:
- מבשלים 1 חבילת ספגטי, מסירים מהכיריים, לא מסננים
- משמנים מחבת בשמן זית, מחממים, מוסיפים פנימה 8 שיני שום מלאות ומטגנים בשמן במשך דקה
- מוסיפים את העגבניות, המלח, הבזיליקום הטרי וחצי כוס מים, מערבבים ומכסים לבישול של 5-10 דקות
- מוציאים את שיני השום, מרסקים עם סכין (ראו בסרטון)
- מוסיפים את השום המרוסק בחזרה למחבת
- מוסיפים את הספגטי המבושל למחבת העגבניות המבושלות
- יוצקים 1 כוס מי פסטה (מהסיר בו בושלה הפסטה), כמה טיפות שמן זית, עלי בזיליקום טרי (ללא הגבעול), גבינת פרמזן מגוררת, (פתיתי פלפל אדום אם רוצים קצת תיבול חריף), מבשלים, מערבבים ומגישים!
בתיאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו