לטירמיסו, הקינוח האיטלקי האייקוני, יש היסטוריה עשירה והקשרים תרבותיים עמוקים. מקורותיו לא ברורים בוודאות, אך מאמינים שהוא נולד באזור ונטו באיטליה, במיוחד סביב העיר טרוויזו, במחצית השנייה של המאה ה-20. לפי האגדה (הפופולרית) הוא נוצר בשנות ה-60 או ה-70 במסעדה קטנה בטרוויזו על ידי שף קונדיטור בשם רוברטו לינגואנטו. אגדה אחרת מייחסת את הטירמיסו לעיר סיינה בטוסקנה, בטענה שהיא הוגשה לראשונה לרגל חגיגת הדוכס הגדול קוזימו השלישי דה מדיצ'י. משמעות השם טירמיסו באיטלקית היא 'תקפיץ אותי' או 'תמריץ אותי', מה שמרמז על השילוב הממריץ שלו בין קפה וטעמים עשירים.
ללא קשר למקורו המדויק, הטירמיסו זכה במהירות לפופולריות באיטליה ומחוצה לה, והפך למרכיב עיקרי במטבח האיטלקי ולקינוח אהוב ברחבי העולם. השכבות הקרמיות שלו, עם גבינת המסקרפונה, בישקוטים ספוגי קפה ואבקת הקקאו, מייצגות תערובת הרמונית של טעמים ומרקמים. המשמעות התרבותית של טירמיסו חורגת מעבר לטעמו המופלא; הוא מסמל מסורת קולינרית איטלקית, אומנות, ושמחה של ארוחות משותפות עם חברים ובני משפחה.
View this post on Instagram
להלן מתכון קל במיוחד להכנת טירמיסו:
רכיבים
250 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה
225 ג׳ גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
60 ג׳ כוס סוכר מגורען
1 כפית תמצית וניל
350 מ״ל אספרסו קר
3 כפות ליקר בטעם קפה, אופציונלי (מותגי Kalua או DaVinci)
חבילה אחת בישקוטים מסוג ׳סבויארדי׳ (אבל אפשר תחליף, כל עוד המרקם יבש, פריך וספוגי)
אבקת קקאו לאיבוק החלק העליון
אופן ההכנה
1. מוסיפים שמנת להקצפה לקערת מיקסר ומקציפים במהירות בינונית.
2. מוסיפים לאט את הסוכר והווניל, וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף נוקשה.
3. מוסיפים גבינת מסקרפונה ומערבבים עד לאיחוד. מניחים בצד.
4. מוסיפים קפה וליקר לקערה רדודה. טובלים בישקוטים בקפה (לא משרים אותם - רק טובלים אותם משני הצדדים להרטבה מהירה) ומניחים אותם בשכבה אחת בתחתית תבנית בגודל 20X20 ס״מ או בגודל דומה.
5. יוצקים חצי מתערובת המסקרפונה מעל, מוסיפים שכבה נוספת של בישקוטים טבולים, יוצקים את שאר תערובת המסקרפונה שנותרה למעלה.
6. מפזרים אבקת קקאו בנדיבות למעלה (רצוי עם מסננת דקה). מקררים לפחות 3-4 שעות או למשך הלילה לפני ההגשה.
בתיאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו