בא לכם להכין קינוח מפנק אבל אין לכם כוח למתכונים מסובכים? אין בעיה! "עוגת 1-2-3-4" היא עוגה טעימה אבל פשוטה להחריד, שקיבלה את שמה מרשימת המרכיבים העיקריים שלה: 1 כוס חמאה, 2 כוסות סוכר, 3 כוסות קמח, 4 ביצים. זהו! פחות או יותר. נעזרנו ב-Claude כדי להסביר איך הרשימה הקלה הזו הופכת לעוגה שלא צריך מתכון כדי להכין.
העוגה הצהובה הפשוטה הזו היא תכליתית להפליא. אופים אותו בתבנית רגילה או באנט לקינוח מהמם. אם אתם רוצים להפוך אותה למעט יותר מושקעת, תוכלו לבחור בתבנית עוגת שכבות עגולה כדי ליצור שכבות וקישוטים כיד הדימיון (והזמינות במטבח) הטובה עליכם. הבלילה הרכה והחמאתית הזו עובדת מצוין עם כל דבר – החל מציפוי שוקולד ועד למילוי פירות.
היופי הוא בשיטה - פשוט מוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים, שכוללים גם כפית אבקת אפייה, כפית וניל ומעט מלח, לצד 3/4 כוס חלב לבסיס החמאה המוקרמת והסוכר. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה – אך היזהרו לא לערבב יתר על המידה! 10 דקות של הכנה - וקיבלתם בלילה מוכנה לאפייה בטעם שכולם אוהבים. החלק הקשה ביותר הוא לחכות שיתקרר לפני שטועמים.
לאחר הכנת העוגה הזו פעם או פעמיים לא תצטרכו מתכון, או אפילו מחשבה רבה מדי, כדי שהיא תצא מושלמת בכל פעם מחדש. הנוסחה הפשוטה קלה לשינון, וההכנה שלה כמעט חסינה לחלוטין לשיבושים.
לטוויסט טעים, אפשר לשחק עם וריאציות; למשל, להחליף את החלב במיץ תפוזים לעוגה בטעם תפוזים, או להחליף את תמצית הווניל בתמצית לימון, קליפות לימון מגורדות ומעט מיץ לימון לעוגה בטעם… ניחשתם כבר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו