X

לא צריך מתכון: הדברים שצריך לזכור כדי לדעת להכין לזניה בעל-פה

המנה האיטלקית האהובה נראית מורכבת ומסובכת – אבל למען האמת ברגע שמפנימים עד כמה ‘רובוטית’ ההכנה שלה אפשר להכין אותה בקלות רבה וכמעט בלי מחשבה. המתכון שיחסוך לכם להסתכל במתכוני לזניה

לזניה. צילום: איתיאל ציון

לזניה. מילת הקסם. המאכל האיטלקי שמסוגל להעיר אפילו את החתול הישנוני בעולם (גארפילד). אורגזמה של פסטה עם גבינה או בשר שאי אפשר לעמוד בפניה. כל אחד רוצה לדעת להכין אותה – אבל זה כל כך מסובך!

אז זהו – שלא. Claude מסכמת לנו את המתכון של קת’רין לאמב מבלוג האוכל Food52 ללזניה – שהוא פחות מתכון ויותר רשימת כללים שכל עוד תשמרו עליהם תוכלו להכין לזניה בלי להסתבך עם הצצה בלתי פוסקת במתכונים.

הרכיבים:
- רוטב ראגו/בולונז בשר או ירקות
- רוטב בשמל (עשוי מחמאה, קמח וחלב)
- אטריות לזניה
- גבינת פרמזן מגוררת

השלבים:
1. מכינים את כל החומרים מראש, ומניחים אותם באופן מסודר כדי להקל על העבודה.
2. מכינים את הבשמל על ידי המסת חמאה במחבת עמוקה, הקצפה פנימה של כמות זהה של קמח, ולאחר שהמרקם מתייצב ולא נשארים גושים הוספה הדרגתית ואיטית של חלב בכמות של פי שמונה מכמות החמאה/קמח תוך כדי הקצפה במשך 8 דקות.
3. מורחים מעט בשמל על תחתית תבנית האפייה, כדי למנוע הידבקות.
4. מניחים שכבות לפי הסדר הבא: אטריות לזניה, ראגו, בשמל ופרמזן, עד שכלי האפייה מלא, ואז הוסיפו את השכבה העליונה: אטריות, מעליהן בשמל ואז מנה אחרונה של פרמזן.
5. אופים ב-200 מעלות צלזיוס במשך 25-45 דקות, עד להשחמה ובעבוע של השכבה העליונה והתחלה של עיכול הפסטה בשוליים.
6. נותנים למנה לנוח 10 דקות לפני החיתוך וההגשה.

המפתח הוא להכין את הרכיבים העיקריים (רטבים, אטריות, גבינה) ולעבוד בשיטתיות. לאחר ניסיון אחד או שניים מבינים עד כמה הכנת לזניה נראית הרבה יותר מסובכת מכפי שהיא באמת. ניתן גם לכסות ולהקפיא את הלזניה המוכנה לפני האפייה ולשמור לזמן שבו מגיעים אורחים וצריך להרים ארוחה מרשימה תוך זמן קצר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר