מתכוננים לסופרבול ביום ראשון הקרוב? ברור לנו שלא בהכרח. אבל אין לנו ספק שתשמחו לאמץ בסוף את הנוהג האמריקאי של זלילת כנפי עוף מול הטלוויזיה בזמן שידור גמר ספורט כלשהו. לצורך העניין, גם גמר תכנית ריאליטי עם תקלה לפנתיאון ואמבטיה של קיטש יכולה להתאים.
הסופרבול, גמר אליפות ליגת הפוטבול (NFL), הוא אירוע מרכזי בספורט האמריקאי, ובכלל בתרבות באמריקה. מגוון רחב של מסורות קשורות אליו, כאשר אוכל הוא מרכיב משמעותי, ובמיוחד אכילת כנפי עוף במהלך שידור המשחק.
הסופרבול לא נצפה רק על ידי אוהדי כדורגל מושבעים; הוא הזדמנות לחברים ובני משפחה להתאסף וליהנות מבילוי משותף. מפגשים אלה כוללים בדרך כלל מגוון של חטיפים ואוכל אצבעות, מה שהפך כנפי עוף למועדפות בשל הנוחות, הווריאציות וההיבט הקהילתי של השיתוף. והן גם טעימות.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
הפופולריות של כנפי עוף לקראת הסופרבול ברורה מסטטיסטיקה שמפרסמת מועצת העוף הלאומית האמריקאית כל שנה לקראת האירוע. הפעם המספר הוא: 1.45 מיליארד כנפי עוף. תופעה תרבותית בפני עצמה.
והן לא רק טעימות. יש להן גם ערך סויה מספקת חלבון ומסייעת לשיקום וצמיחה של השרירים, בעוד שהדבש מציע מתיקות טבעית ללא תוספת סוכרים. בנוסף, סויה מכילה חומצות אמינו חיוניות, התומכות בבריאות הכללית, ודבש מצטיין בנוגדי חמצון, המעודדים את תפקוד מערכת החיסון. צריכת כנפיים אלו יכולה לתרום לתזונה מאוזנת, לספק אנרגיה וחומרים מזינים ושילוב מושלם של מלוח ומתוק. כך תכינו כנפי עוף בסויה ודבש:
רכיבים:
3 קילו כנפי עוף (יבשו בעזרת נייר סופג)
1/3 כוס רוטב סויה (80 מ"ל)
1/3 כוס דבש (120 מ"ל)
1 כפית אבקת בצל
1 כפית אבקת שום
אופציונליים - שומשום, עלי פטרוזיליה, בצל ירוק קצוץ ומעט פלפל
אופן ההכנה
1. מניחים את כנפי העוף בקערת ערבוב גדולה. מפזרים אבקת שום ואבקת בצל על העוף.
2. מוסיפים את רוטב הסויה והדבש לסיר קטן על אש בינונית-נמוכה. מערבבים בזמן שממיסים את הדבש. אין לתת לרוטב לרתוח; ברגע שהדבש נמס, מורידים אותו מהאש ושופכים אותו על העוף.
3. מערבבים כדי לשלב את החומרים.
4. מניחים את הקערה במקרר להשרייה משך חצי שעה לפחות. מערבבים והופכים את העוף כל 10 דקות בזמן שהוא בהשרייה. עשר דקות לפני סיום ההשרייה, מחממים תנור ל-190 מעלות פרנהייט.
5. מוציאים את העוף מהמקרר ומניחים אותו בתבנית אפייה, אפשר בערימה.
6. אופים 30 דקות, מוציאים מהתנור, לוקחים מרית מתכת והופכים את העוף.
7. מכניסים את הכנפיים בחזרה לתנור ואופים אותן למשך 30 דקות נוספות.
8. מי שאוהבים את העוף שלהם פריך, מכוונים את התנור לצלייה, לוקחים רשת, מניחים עליה את כנפי העוף ושמים אותה במקום גבוה בתנור. מוודאים שהעור לא משחיר מדי.
9. מוציאים ומניחים בכלי הגשה, רצוי עמוק. אפשר לפזר שומשום מעל.
בתיאבון! והלוואי שהטובים ינצחו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו