בעוד צינת החורף מתמשכת, אין כמו קערת מרק חמימה לנחמה. עמוס בחלבון, סיבים וחומרי תזונה חיוניים, מרק עדשים ירוקות הוא מנה מושלמת כשאתם קצרים בזמן ורוצים משהו משביע או סתם רוצים נשנוש שרחוק מלהיות גדוש בנתרן, סוכר או שומן רווי. מרק עדשים ירוקות הוא תכליתי להפליא.
עדשים ירוקות הן מעצמה של תזונה. הם מקור מצוין לחלבון מהצומח, מה שהופך אותם לבחירה פופולרית עבור צמחונים וטבעונים. העדשים עשירות גם בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול ושומרים על תחושת שובע לאורך זמן. בנוסף, הם מקור טוב לברזל, חומצה פולית ונוגדי חמצון. הם גם מוסיפים שפע של טעם אדמתי ומלוח. בניגוד לכמה מאחיותיהן הקטניות, שחייבות הכנה מוקדמת של השרייה לפני הבישול, במתכון זה מספיק לשטוף את העדשים, וקדימה לסיר.
View this post on Instagram
המתכון הקליל הזה למרק עדשים ירוקות הוא בריא, ומשביע – יש מי שמוצאים אתו כארוחת ערב בפני עצמה שניתן להגיש כמנה ראשונה או כמנה עיקרית עם לחם פריך או סלט בצד. בשילוב עם ירקות ירוקים בהירים ותבלינים ארומטיים, המרק הזה באמת סופר פינוק. השילוב של סלרי, גזר ופטרוזיליה מוסיף צבע נהדר ותורם למרק ויטמין C, A, ברזל וחומרים מזינים חיוניים אחרים.
המרכיבים רחוקים מלהיות יקרים, שכן עדשים, ירקות ומרק הם כולם מצרכים בסיסיים במזווה ידידותי לכיס. עם זמן הכנה קצר, המרק הזה משתלב בקלות בתפריט יומי. הניחוחות של השום, הבצל והתבלינים יגרמו למטבח שלכם להריח מדהים. רק כמה דקות של רתיחה מאפשרות לטעמים להתערבב לפני שנהנים מקערית מהבילה. לקבלת עושר נוסף ניתן להוסיף פסטו.
ניתן לאחסן שאריות במקרר לתוספות לארוחות צהריים במהלך השבוע - אם כי אנו בספק אם יהיו שאריות ברגע שכולם יטעמו!
מרק עדשים ירוקות
המצרכים:
2 כוסות עדשים ירוקות, שטופות ומסוננות
3 גבעולי סלרי, קצוצים
2 גזרים גדולים, קצוצים
1 בצל גדול, קצוץ
3 שיני שום, קצוצות
6 כוסות ציר ירקות
2 עלי דפנה
1 כף פטרוזיליה מיובשת
(פטרוזיליה טרייה לקישוט)
½ כף רוזמרין מיובש
½ כף טימין מיובש
שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
בסיר גדול, על אש בינונית, מוסיפים מעט שמן זית.
לאחר מכן מוסיפים את הבצל, השום, מלח הים והפלפל. מערבבים ומבשלים כ-5 דקות.
מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים.
משאירים לבישול כ- 35-40 דקות.
מסירים מהאש, מתבלים במלח ובפלפל, מגישים חם. מקשטים בפטרוזילה אם רוצים.
תיהנו!