העולם מתחלק לשניים: אנשים שמתמכרים בקלות לאלכוהול, ואנשים שעומדים לא לאהוב את הכתבה הזו. במשך שנים, נראה היה שגנטיקה מחסנת אנשים מסוימים מהתמכרות לטיפה המרה, וכך חוסכת מהם את כל הבעיות שהיא מביאה איתה – אלא שמחקר חדש מגלה שאותה גנטיקה עלולה להגיע עם בעיות משלה. השקינו את Claude בכמה טיפות מידע כדי שתסביר לנו מה החסרונות.
חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה בסן דייגו ניתחו נתונים גנטיים ובריאותיים של מעל 3 מיליון אנשים שהשתתפו במחקר באמצעות חברת בדיקות הדי.אן.איי 23andMe שייסדה אן ווצ’יצקי (גרושתו של מייסד גוגל סרגיי ברין). החוקרים התמקדו בשלוש גרסאות גנים ספציפיות, הידועות כמפחיתות צריכת אלכוהול על ידי גרימת השפעות לא נעימות כמו בחילות והסמקה לאחר השתייה.
מסקנותיהם, שפורסמו בכתב העת Nature Metabolism, מראות כי בעוד שהווריאציות הללו אכן הראו מתאם לשיעורים נמוכים יותר של אלכוהוליזם, אנשים שנושאים את הגרסאות "מונעות האלכוהוליזם" של הגנים היו בסבירות גבוהה יותר לחוות מקבץ של בעיות רפואיות אחרות, כולל שיעורים גבוהים יותר של שימוש בטבק, אכילה רגשית, מחלת גרייבס והיפרתירואידיזם, מלריה, קוצר ראייה, מיגרנות וסרטן עור וריאות.
עם זאת, עורכי המחקר, פרופסור סנדרה סנצ’ז-רויג ואברהם פאלמר, מציינים כי לא ברור האם הקשר שעליו מצביע הניתוח בין צריכת או אי-צריכת אלכוהול ומחלות אחרות נובע מסיבתיות או מגורמים אחרים, כמו למשל השפעות מתמשכות של צריכת אלכוהול.
"להבנת המנגנונים הבסיסיים של ההשפעות הללו עשויות להיות השלכות על טיפולים ורפואה מונעת", מציינת סנצ'ז-רויג. בינתיים, המחקר משמש תזכורת חשובה לכך שאפילו תכונות גנטיות מועילות לכאורה יכולות להגיע עם חסרונות שעדיין לא נחשפו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו