X

זו הטעות הקטנה שהורסת את הדיאטה שלכם

החלטתם לרזות השנה, התחלתם להקפיד על ארוחות מאוזנות ואפילו על פעילות גופנית – ועדיין השומן מסרב להיעלם? יכול להיות שגם אתם, כמו רבים אחרים, הורסים לעצמכם את הדיאטה עם הטעות הנפוצה הזו

אילוסטרציה. צילום: GettyImages

בעולם המהיר של היום, חטיפים נחשבים לכמעט הכרח. עם זאת, מחקר שנערך לאחרונה מגלה שחלק ניכר מהאוכלוסייה, שמנסה דווקא להקפיד על תזונה בריאה, מחבל בהם בשוגג על ידי טעות מכרעת: בחירת חטיפים לא בריאים. נעזרנו ב-ChatGPT להמחיש עד כמה המנהג הזה הורס לכם את כל הדיאטה:

המחקר, שנערך על ידי חוקרים מבית הספר למדעי החיים ומדעי האוכלוסייה בקינגס קולג’ לונדון וחברת ZOE, שופך אור על הרגלי צריכת החטיפים של 854 אנשים שהשתתפו במחקר של ZOE PREDICT. הממצאים, שפורסמו בכתב העת European Journal of Nutrition, מדגישים את הפער הבולט בין בריאות הארוחות והחטיפים הנצרכים על ידי כמעט מחצית מהמשתתפים.

למרבה ההפתעה, המחקר מראה שבעוד שאנשים רבים מקדישים תשומת לב רבה לארוחות בריאות, לרוב הם בוחרים בחטיפים לא בריאים. לחוסר עקביות זה בבחירות התזונתיות יש השפעה מזיקה על מדדי בריאות חיוניים, כולל רמות הסוכר והשומן בדם. המחקר מדגיש כי התאמה בין בריאות הארוחות לזו של חטיפים יכולה להיות אסטרטגיה פשוטה אך יעילה לשיפור הבריאות הכללית.

ד"ר שרה ברי מקינגס קולג’, המשמשת מדענית ראשית ב-ZOE, מדגישה את החשיבות של בחירה חכמה יותר של חטיפים. לדבריה, "בהתחשב בכך ש-95% מאיתנו מנשנשים, ושכמעט רבע מהקלוריות שלנו מגיעות מחטיפים, החלפת חטיפים לא בריאים כמו עוגיות, פריכיות ועוגות בחטיפים בריאים כמו פירות ואגוזים היא דרך ממש פשוטה לשפר את הבריאות".

הניתוח מגלה כי חטיפים הם הרגל נפוץ בבריטניה, כאשר 24% מצריכת האנרגיה היומית מגיעה מחטיפים. בממוצע, אנשים שמנשנשים צורכים 2.28 חטיפים ביום. יש לציין כי חטיפים בריאים, כגון אגוזים ופירות טריים, משפיעים לטובה על משקל הגוף ועל הבריאות המטבולית, ומפחיתים את הרעב.

חלק ניכר (26%) מהמשתתפים דיווחו שצרכו בעיקר ארוחות מצד אחד, אך יחד עם חטיפים מזיקים מצד שני. החטיפים הללו, המורכבים לרוב ממזונות מעובדים מאוד ופינוקים ממותקים, היו קשורים לסמנים בריאותיים שליליים, כמו BMI גבוה יותר, מסת שומן קרביים גבוהה יותר ועלייה ברמות הטריגליצרידים לאחר הארוחה, כולם גורמי סיכון למחלות מטבוליות כמו שבץ, מחלות לב וכלי דם והשמנה.

המחקר מדגיש את העיתוי של חטיפים כגורם מכריע בתוצאות הבריאות: חטיפים לאחר השעה 21:00 נמצאו מזיקים במיוחד, שכן אנשים שהתפנקו בשעה מאוחרת זו נטו לצרוך מזונות עתירי אנרגיה, עתירי שומן וסוכרים.

המחקר מדגים עד כמה חשוב לשמור לא רק על ארוחות מאוזנות, אלא גם לא להתפתות לחטיפים מעובדים מזיקים ביניהן, ולהעדיף כמה שיותר אפשרויות טבעיות כמו פירות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר