מי שהסתובב לאחרונה בפארק האמריקני הלאומי גרייט סמוקי מאונטיינז, לא יכול היה שלא להבחין בתופעה של דובים שחורים אשר צולעים על שלוש רגליים, לאחר שאחת מרגליהם הקדמיות נכרתה. הסיבה לעניין המוזר היא ציד בלתי חוקי של רגלי דוב, עבור אחד המעדנים האסייתיים האהובים בסין ווייטנאם - מרק כפות דוב.
מדובר במנה שמחירה יכול להגיע עד ל-950 דולר, כיוון שהאמונה היא כי אוכל המרק יקבל את תכונות העוצמה והגבורה של הדוב. מומחים בפארק מציינים כי נצפו כבר 15 מקרים כאלו, וכי מדובר בתופעה חדשה יחסית עקב הביקוש הגובר במזרח לכפות דוב, שגבר בעקבות וירוס הקורונה. מתברר כי הרשויות הסיניות, כשהדגש הוא ככל הנראה על הרשויות המקומיות, מעודדות את צריכת מרק כפות הדוב כתרופה לנגיף. כך או כך, הציידים כורתים את הכפות הקדמיות של הדובים כיוון שהן פחות שריריות וסחוסיות, ולכן אכילות ואהובות יותר על הסועדים.
ספר חדש שעוסק בנושא גם מתאר את הציד הנרחב של דובי קוטב במיוחד עבור כריתת הפין שלהם וכיס המרה, וזאת עבור שימוש בתרופות מסורתיות שונות במזרח הרחוק. מעניין לציין כי עד לאחרונה התופעה הזו של ציד דובים למען השגת כוח או רפואה, הייתה נפוצה בדובים המתגוררים ביבשת אסיה ואירופה אולם לאחרונה רשויות המכס של ארה"ב החלו לתפוס משלוחים לא חוקיים כאלו שהיו בדרכם החוצה מארה"ב.
אדוארדו גונזלבש, מחברו של הספר, העוסק בעיקר בציד דובי הקוטב, אמר כי "לצוד דוב להנאה זה ממש לא מוסרי ונורא, אבל גם לצוד דוב עבור הפין שלו או כיס המרה זה דבר לא הגיוני. מתי העולם יבין שחיות הבר הן לא בבעלות שלנו ושאנחנו מסכנים אותם? בכלל, כריתת יד של דוב עבור רפואה שאין לה שום תוקף מדעי היא דבר אכזרי שצריך להיפסק".
למרבה הצער, כרגע אין אמנה בין לאומית שאוסרת על ציד דובים ועל סחר באבריהם למטרות אכילה או רפואה, כך שהפעילים בעמותות ההגנה על חיות הבר לא יכולים כרגע לעשות הרבה בעניין.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו