לצעירה הברזילאית וואן ברנדה אוליביירה (34) לא היה מזל בחיים. בן זוגה אדבלדו אראוג'ו אלבס, עמו חיה במשך שנה, מת מהתקף לב חריף באפריל 2017, וכך קרה גם לחבר החדש שלה אוונדרו בונפים דה סוזה, שגם מצא את מותו חודשים ספורים אחרי שהשניים התחילו לצאת.
אלא שבדיעבד התברר לרשויות החקירה הברזילאיות שכלל לא היה מדובר בחוסר מזל אלא בהרעלה. החוקרים גילו כי אוליביירה הרעילה את בני זוגה ברעל עכברים חזק מאוד, שאינו חוקי במערב, כל פעם שאלו רצו לעזוב אותה. למעשה במקרה של חברה הראשון אלבס, היא חיכתה עד שהרעל יעשה את פעולתו ורק אז היא פינתה אותו למרפאה סמוכה שם נקבע מותו בגלל התקף לב.
החשדות על ההרעלה החלו אחרי שבני משפחתו של אדבלדו אראוג'ו אלבס טענו בתוקף שהוא היה בריא לחלוטין, ולא הייתה שום סיבה נראית לעין שתגרום לו לחוות התקף לב כה חריף.
חשדות אלו התחזקו אחרי המוות של החבר השני. אז משטרת ברזיל הוציאה מהקבר את גופתו של אלבס, ובבדיקות במעבדה התגלו תוצאות חד משמעיות: שני הגברים הורעלו ברעל עכברים חזק שמשתק את מערכת העצבים בגוף.
בעקבות אישוש החשדות עצרה המשטרה את אוליביירה, והחזיקה אותה במעצר עד תום משפטה שהסתיים השבוע. בבית המשפט מצאו השופטים את 'האלמנה השחורה' מברזיל אשמה במעשה רצח על חברה הראשון, וכעת היא ממתינה גם להכרעת הדין במעשה הרצח השני שלה. מבחינה זו נראה כי לפחות הגברים בברזיל יכולים לנשום קצת יותר לרווחה כשהאישה המסוכנת הזו נמצאת בכלא.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו