בשנה שעברה, השיקו באחד היעדים הכי מבוקשים באיטליה ובאירופה בכלל, בוונציה, את מס התיירים שחל על מבקרים יומיים בעיר. המס חל בחלק מהימים בשנה, בעיקר בתקופה המבוקשת ביותר (ישנה טבלה עם תאריכים באתר הרשמי שלהם) ובדרך כלל, המחיר הוא חמישה אירו.
לאחרונה, הודיעו שם כי מי שישלם את מס התיירים שלושה ימים לפני, מה שנחשב "ברגע האחרון", ישלם כפול, עשרה אירו עבור ביקור יומי, כך לפי האתר הרשמי. בנוסף, הימים שבהם יתבקשו לשלם התיירים את המס עבור טיול בוונציה, יעלו ל-54 בשנה מ-29 בשנה שעברה, כך שחשוב לוודא מראש אם התאריך שבו אתם מתכננים להגיע לעיר, נכלל באותם ימים.
על פי האתר הרשמי, התשלום ייגבה על חלק מהימים בחודשים אפריל, מאי, יוני ויולי, לביקורים בין השעות 08:30 בבוקר ל-16:00 אחר הצהריים. ברחבי העיר יוצבו עמדות פיקוח ומי שיטייל בוונציה בלי ששילם כנדרש, יוכל להיקנס בגובה של 50 עד 300 אירו.
חשוב להדגיש כי לחלק מהמבקרים יש פטור מתשלום וזה משתנה לפי כמה קריטריונים, בין אם מדובר במקומיים, אזורי הביקור בעיר, המלונות בעיר וסיבות נוספות, ולכן כדאי לבדוק מראש אם עליכם לשלם. על פי הנתונים שפורסמו באתר FRANCE24, בזמני שיא ישנים בעיר כמאה אלף תיירים ועשרות אלפים נוספים מצטרפים לטיול יומי, רבים מהם יורדים מספינות נופש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו