רעידות האדמה בסנטוריני נמשכות כבר כמה ימים. אלפי תושבים ותיירים שהיו באזור כבר התפנו ורבים נוספים ממשיכים להתפנות כל הזמן. אתמול (שלישי) פורסם באתרים שונים כי קיימת אפשרות אפילו לגלי צונאמי, אם רעידות האדמה יתחזקו.
כעת, ראש עיריית סנטוריני ניקוס זורזוס אומר כי ייתכן שמדובר בסדרה של רעידות אדמה שעשויות להתרחש במשך כמה שבועות. על פי הדיווח באתר יורו ניוז, ראש העיר אמר כי התופעה עשויה להופיע עם רעידות קטנות או אחת בודדת מעט חזקה יותר.
עוד עולה מהדיווח ביורו ניוז, כי התושבים הונחו להימנע מהתכנסויות בתוך הבתים והתבקשו לבדוק דרכי מילוט, להתרחק מצוקים ולנקז בריכות שחייה כדי להפחית נזק מבני פוטנציאלי במקרה של רעידת אדמה חזקה.
עד כה, התרחשו מאות רעידות אדמה בעוצמות שנעות בין 3 ל-4.9 בסולם ריכטר. רעידות האדמה הורגשו בעיקר באזורים שבין סנטוריני לאי אמורגוס הסמוך. כרגע לא ברור אם רעידות חזקות יותר יורגשו מעבר לאזור זה.
סנטוריני הוא אחד האיים המתוירים ביוון ובאירופה בכלל. עונת התיירות המבוקשת באזור היא כמובן בחודשי הקיץ והתקופה הנוכחית נחשבת לפחות מבוקשת, אם כי ישנם תיירים שמגיעים לאי גם בתקופה הנוכחית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו