בצורת קשה בסכר קבאן בטונג'לי שבטורקיה חשפה מתחם צבאי במצודת פרטק העתיקה - בפעם השניה בלבד מאז החל לפעול הסכר לפני 51 שנים.
מצודת פרטק נבנתה על גבעה תלולה ליד נהר מוראט במאה ה-8 לפנה"ס. מאז שסכר קבאן החל לפעול ב-1974 היא הפכה לאי. הטירה אירחה את הפרסים, היוונים, הרומאים והסלג'וקים, ונושאת עליה עקבות הכל כובשיה.
בתקופת האימפריה העות'מאנית המצודה שופצה וקיבלה את המבנה הנוכחי שלה. היא כוללת שתי חומות מקבילות, כיום עם שרידי מבנים ביניהן. בחזית הדרומית של המצודה לבנים אדומות שמוצבות בין אבני גזית ואריחים כחולים.
"ממה שלמדנו מהיסטוריונים ומתושבי המחוז, המתחם הצבאי שימש כנקודת כניסה לאורחים וחיילים שהגיעו למצודה. מכיוון שהוא ממוקם בחלק התחתון של הטירה, זהו מקום חשוב לאבטחה", ציין מומחה טורקי.
"לפני סכר קבאן, היה כאן נהר. התחבורה נעשתה באמצעות קלקים - רפסודות שעשויות מעורות כבשים מנופחים. מטרת הקלקים הייתה להעביר אנשים ולדוג. סבי היה אחד מיצרני הקלקים הוותיקים ביותר כאן. כולם הכירו אותו", אמר חידיר טוראן, המסיע נוסעים למצודה בסירה.
"סבי תמיד סיפר לנו על כך שהמצודה התיישנה. השנה הייתה חמה מאוד וללא גשם. מפלס המים בסכר ירד. עם הירידה במפלס המים, נחשף המתחם הצבאי", אמר טוראן, על פי T24.
מבקרים שמעוניינים לראות את המצודה משתמשים כיום בסירות סיור.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו