בהלת רעידות האדמה באי היווני סנטוריני: חברת התעופה היוונית אג'יאן איירליינס הוסיפה שלוש טיסות חירום יומיות לפינוי תושבים ותיירים מהאי, בשל רצף רעידות אדמה בימים האחרונים באי, שמעלה חשש לרעידת אדמה חזקה.
סנטוריני נחשב לאחד היעדים האהובים על תיירים מכל רחבי אירופה וישראלים רבים מגיעים לאי בתקופות המבוקשות. התקופה הנוכחית נחשבת לפחות מתוירת מאשר חודשי הקיץ, אך עדיין יש תיירים באי, לצד מקומיים.
לבקשת ממשלת יוון, שמנסה לסייע לאלפי התושבים והתיירים שמנסים לברוח מהאי, הוספו טיסות חירום. בנוסף, ב-04:00 לפנות בוקר אספה מעבורת מיוחדת אלפי תושבים ותיירים מהאי לאתונה. מעבורת נוספת צפויה להגיע לאי בשעה 15:00, ולפי דיווחים מהאי - כל המקומות עליה הוזמנו. יצוין כי ממשלת בריטניה הוציאה כבר אתמול (ראשון) אזהרת מסע לסנטוריני, והמליצה לתיירים לצאת מהאי.
בסנטוריני חוששים כעת מההשפעה של האירוע על תיירות האביב והקיץ באי, שכן ייתכן שתיירים רבים יחליטו לא להגיע לאי - שמתפרנס כמעט רק מתיירות. באופן פרדוקסלי, סנטוריני הוא אחד מהאיים עליהם הוכרז כי הם לוקים ב"תיירות יתר", ובשנה האחרונה שוקלים להפחית את מספר ספינות הקרוזים שעוגנות באי.
בתוך כך, ישנה כוננות מוגברת גם ביעד שחביב על הישראלים בחורף - כרתים. האי אמנם מרוחק ממוקדי הרעידות באיים הקיקלאדיים, אולם רשויות האי נערכות למקרה של גל צונאמי, כמו גם לרעידת אדמה אפשרית ליד האי, שנמצא אף הוא באזור רגיש מבחינה ססמית. עם זאת, בכרתים אין כרגע הוראות מיוחדות של הרשויות היווניות לתושבים או לתיירים, והטיסות אליו ממשיכות לפי המתוכנן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו