מרגישים שבשנה שעברה התורים בנמלי התעופה התארכו? מסתמן שאתם לגמרי צודקים. ארגון התיירות העולמי של האו"ם (UNWTO), פרסם אמש (רביעי) את נתוני התיירות של שנת 2024 ולפיהם טיילו בעולם כ-1.4 מיליארד בני אדם, מספר המקביל ל-99 אחוזים ממספר התיירים שטיילו בעולם בשנת 2019 - לפני התפרצות מגיפת הקורונה.
בראש טבלת יעדי הטיול עומדת אירופה, עם 747 מיליון תיירים. המדינה המתויירת ביותר הייתה צרפת עם 100 מיליון תיירים שהגיעו לאולימפיאדה, לחנוכת קתדרלת נוטרדאם, ציון 80 שנה לנחיתת בעלות הברית בנורמנדי ועוד שלל אירועים שצוינו השנה. אחרי צרפת נמצאת ספרד עם 98 מיליון תיירים.
היבשת השנייה שהיתה פופולרית היא אסיה, יחד עם מדינות האוקיינוס השקט אליהם נסעו 316 תיירים. 213 מיליון טיילו ביבשת אמריקה, 95 מיליון טיילו במזרח התיכון ו-74 מיליון אנשים ביקרו באפריקה. היבשת היחידה שלא נמסרו ביחס אליה נתונים היא אנטארקטיקה.
הדו"ח מציין כי אחת המגמות המעניינות בשנת 2024 היא זרם תיירים גדול למדינות קטנות. קטאר חוותה עלייה של 137 אחוזים בכמות התיירים שהגיעו אליה. זרם תיירים גדול נחווה גם באנדורה, הרפובליקה הדומיניקנית, כווית, אלבניה ואל סלבדור.
ה-UNWTO מציין בדו"ח שהצמיחה בתיירות לא הופרעה על ידי מחאות הציבור המקומי, שניסה להקטין את זרם התיירים. בספרד לדוגמה, תושבים בעיר ברצלונה ירו באקדחי מים על תיירים, באיים הקנריים היו הפגנות גדולות נגד תיירים והעיר סביליה שוקלת להטיל דמי כניסה על תיירים שרוצים לבקר בה. וונציה ופירנצה אסרו על קבוצות תיירים גדולות להיכנס אליהן.
המצב הזה הביא את ה-UNWTO לקרוא לציבור המטיילים, שהולך לגדול גם ב-2025, לחפש ייעדים נוספים לטיול, עם עדיפות למקומות קצת פחות מוכרים שיפזרו את העומס בצורה שווה יותר.