אחד המלונות המדוברים בתקופה האחרונה בישראל הוא מלון רמב״ן, מלון שעדיין לא נפתח לקהל הרחב וכבר הספיק לייצר לא מעט כותרות, בעיקר בשל העובדה שאחד מהבעלים שלו הוא השף אסף גרניט.
בכניסה למלון, עוברים דרך אחד משלושת הברים - בר ששייך למסעדה החלבית. באמצע הבר, ישנו חלון גדול עם מבט למטבח החלבי, אותו ניתן לראות
עוד מחוץ לבית המלון. לבר במסעדה החלבית מגיעים סועדים ולוגמים לאורך שעות היום.
בהמשך, עוברים דרך מסדרון קצר ומגיעים לעמדת קבלה צנועה, שם מקבלים את המפתחות לחדר. במלון יש רק שלוש קומות ועשרים חדרים בסך הכל.
החדרים גדולים יחסית, עם יתרון משמעותי - הפרדה בין חדר השינה לסלון, שכולל באזור שלו מרפסת, כיור ובר קטן. יש מי שיגידו שכיור באמצע הסלון הוא רעיון מוזר, אך אני מצאתי אותו פרקטי ולמרות האתגר העיצובי בהחלטה שכזאת, הוא משתלב בצורה טבעית בחלל החדר.
חדר השינה לא גדול והעיצוב שלו מינימלי, אך המיטה נוחה מאוד, הטלוויזיה חכמה וגדולה (כמו גם בסלון), ובחלק מהחדרים במלון, חדר השינה הוא גם ממ״ד.
גולת הכותרת במלון ואפשר להגיד שלא להפתעתנו, היא הקולינריה. מסעדת רמב״ן מביאה בשורה מעניינת מאוד ומוכיחה שאפשר לעמוד באתגר של קולינריה ברמה גבוהה מאוד לצד תעודת כשרות. מנות של יקיטורי לוקוס, ראמן קר, מאפה שקדי עגל, צלעות כבש ופתיחים מדויקים, הופכים את המקום למוצלח במיוחד וזאת לצד האווירה השמחה שמאפיינת את מחניודה, שהורגשה גם במסעדת רמב״ן, אך בצורה קצת יותר זהירה - תוך ניסיון להכיר את הקהל החדש שאותו לומדים להכיר בקבוצה.
הרמה הקולינרית הגבוהה נשמרת גם בארוחת הבוקר. אין בופה - כל המנות מוגשות לשולחן לבחירת הסועדים. הפתיחים במסעדה החלבית הם משהו שאסור לפספס, לצד פלטת גבינות וריבת שומר, שכמה שזה נשמע מוזר, היא פשוט מדהימה. חביתות חמאה, מאפים טריים וגדולים, סלטים טריים, גרבלקס מדהים ועוד מנות מעולות שגורמות לאורחים רבים להתפעל.
החללים הציבוריים במלון מתחלקים לשלושה אזורים עיקריים - המסעדה החלבית עם הבר אותו הזכרנו בתחילת הכתבה, אזור המסעדה שבה יש בר נוסף, והבר האחורי, בר אינטימי, המעוצב במיוחד לאלו המבלים גם בשעות המאוחרות של הלילה.
נכון לעכשיו, במלון אין בריכה ואין חניה פרטית. המחיר מתחיל מ-1,500 שקלים ללילה במלון, כאשר המחירים יכולים להשתנות בהתאם למועד ההזמנה וסוג החדר שתזמינו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו