רשות הטבע והגנים הודיעה כי מחר (שלישי) ייפתחו מחדש לציבור חמישה אתרי טבע בצפון, לאחר שנה שבה היו סגורים בעקבות מלחמת חרבות ברזל. אתרי הטבע שנפתחו כוללים את בניאס, תל דן, נחל שניר ועין אפק, וכן את הגן הלאומי חורשת טל. פתיחה זו מצטרפת לשבוע שעבר, אז נפתחו שבעה אתרים נוספים.
שמורת טבע תל דן ממוקמת באצבע הגליל, מצפון לקיבוצים דן ודפנה. השמורה עשירה במיני בעלי חיים, במיוחד בעלי חיים חובבי מים, ומסלול הטיול עובר לצד פלגי מים זורמים. המבקרים בשמורה, בעיקר אחרי גשמים, עשויים לפגוש את הסלמנדרות הכתומות הנדירות – מין בסכנת הכחדה שנמצא בסביבה זו בלבד.
שמורת טבע נחל שניר שוכנת גם היא באצבע הגליל, מצפון לקיבוץ הגושרים. השמורה עשירה במיני בעלי חיים, בהם הלוטרה הנדירה, טורף קטן הנמצא בסכנת הכחדה בישראל. הנחל, שהוא מסלול מים זורמים, מקשר בין הר החרמון, ביצות החולה וערי נפתלי, והיווה מעבר חשוב בין סוריה ולבנון בתקופות שונות.
גן לאומי ברעם שוכן בגליל העליון, ליד מושב דוב”ב, ומשתרע על 28 דונם. בגן נמצאים שרידי בית כנסת עתיק, אחד המשומרים ביותר בארץ, וכנסייה מרונית סמוכה. מהגן נשקפת תצפית מרהיבה על יער ברעם, שמורת טבע המשתרעת על אלף דונם, ובה צומח יער טבעי של אלון מצוי.
גן לאומי אכזיב נמצא לחוף הים התיכון, כחמישה קילומטרים מצפון לנהריה. האתר כולל חוף רחצה, שרידי העיר המקראית אכזיב, אתרי הטלה של צבי ים, ונקרות סלע יפהפיות. בנוסף, האתר ידוע במגוון צמחים נדירים ובחיות בר כמו שפני סלע, ובחורף ניתן ליהנות משטחים לפיקניק ומטיולים רגליים לאורך החוף.
הגן הלאומי חורשת טל שוכן בגליל העליון, והוא ידוע בטבע המגוון שבו ובערכים אקולוגיים חשובים. השמורה כוללת מגוון מסלולי טיול המתאימים לכל גיל, עם נופים מרהיבים ופריחות חורף מקסימות. לצד שבילי ההליכה, אפשר ללמוד על חיות בר וצמחייה עשירה ששוקמה לאחר הנזקים שנגרמו באזור במהלך המלחמה.
רשות הטבע והגנים מציינת כי יש להתעדכן בהנחיות הביטחוניות לפני ביקור באתרי הטיול, בשל חשש ממפגש עם נפלים או חפצים חשודים, ויש לפנות מייד למשטרה במקרה של גילויים כאלו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו