עיר שיש בה הכל. קרקוב. צילום: יוסי זליגר

זול, קרוב וברמת סיכון נמוכה: היעד שהרבה ישראלים עדיין לא גילו

הגלובוס אמנם הלך והצטמצם עבור התייר הישאלי בשנה החולפת - אך ישנו יעד קרוב שהצליח להפתיע אותנו בהנאה שהוא מספק: קרקוב • בתפריט: עיר עתיקה מרהיבה ביופיה, רובע יהודי מרגש, תרבות עשירה והמון אוכל מצוין

[object Object]

בשנה האחרונה השתנה בישראל המצב הביטחוני. למרות זאת ישראלים ממשיכים לטוס לחופשות בחו"ל, ובמספרים גבוהים. מה שכן השתנה הוא האופן שבו בוחרים הישראלים את היעד שאליו יטוסו. אחד השיקולים המרכזיים שנכנסו למשוואה הוא נושא הביטחון, ואזהרות המל"ל הפכו למשמעותיות כאשר בוחר הנוסע הישראלי את היעד שאליו יטוס.

אחת המדינות שזוכות להגדרה "ללא אזהרת מסע" היא פולין, שמעבר להיותה אחת המדינות הכי פחות מסוכנות לתייר הישראלי - כך על פי סיווג המל"ל - יש לה עוד הרבה מאוד להציע למי שמחפש חופשה קצרה בלי לקרוע את הכיס. בעקבות הביקושים וההמלצות, יצאנו לבדוק מה יש לקרקוב להציע וחזרנו מופתעים.

קרקוב - אחת הערים הכי מעניינות בפולין, צילום: יוסי זליגר

כשלוש שעות טיסה בלבד מישראל נמצאת אחת הערים הכי מעניינות בפולין. קרקוב, שנשמרה גם במהלך מלחמת העולם השנייה, מתפארת בטירת ואוול המפוארת, בעיר עתיקה מרהיבה ביופיה, רובע יהודי מרגש, תרבות עשירה, אוכל מצוין ובאחד היתרונות הגדולים של העיר - הרוב במרחק הליכה.

נתחיל מהרובע היהודי (קז'ימייז') - למרות שהקהילה היהודית בעיר הצטמצמה באופן משמעותי, התרבות היהודית מאוד מורגשת בה: חלק משמות הרחובות מזוהים עם הקהילה היהודית, בתי כנסת נשמרו והפכו לאתרי מבקרים, ומי שמחפש אוכל כשר יכול למצוא כמה וכמה מסעדות, בתי קפה וגלידריות. בסיור ברובע היהודי ניתן לראות גם שלטי ענק שקוראים להחזרת החטופים ודגלי ישראל. באופן כללי, ישנה תחושה כללית של תמיכה במדינת ישראל בתקופה הזאת.

מלון הפאר Stradom House Autograph Collection, צילום: John Athimaritis

הרובע היהודי הפך לכזה שצעירים רבים יוצאים לבלות בו בשעות הערב, וחלק משמעותי מהפאבים והמועדונים בקרקוב נמצאים בו. ברובע ניתן ליהנות גם מזָפְּיֶיקַאנְקָה - סוג של טוסט־פיצה פולני מסורתי שנמכר מתוך חלונות במבנה ישן במרכז הרובע היהודי, שאליו מגיעים מקומיים ותיירים רבים.

מוקד נוסף שלא כדאי לפספס בביקור בקרקוב הוא העיר העתיקה. בכניסה אליה נמצאת טירת ואוול, שעליה נפרט בהמשך. העיר העתיקה מתאפיינת ברחוב ראשי ארוך מאוד ובו חנויות רבות, בתי קפה, גלידריות וחנויות בגדים. בסופו של הרחוב שמתחיל בטירה נמצאת כיכר Rynek Główny, הכיכר הגדולה באירופה שאליה מגיעים מבלים רבים ליהנות מהמסעדות הרבות שסביבה, מהפאבים ומהחיים התוססים של האזור הכי מרכזי בקרקוב. בכיכר ישנם גם מבנים היסטוריים ורחובות קטנים המסתעפים ממנה ומגלים הפתעות שונות כמו שווקים בסופי שבוע, הופעות רחוב ועוד.

אטרקציה מרכזית שלא כדאי לפספס היא טירת ואוול המרשימה, שנבנתה במהלך המאה ה־14. גם אם לא תרצו להיכנס פנימה, ניתן לסייר בחינם בגנים שלה ולהתפעל מהמבנה המרשים. בירידה ממנה ניתן לראות את פסל הדרקון שיורק אש בכל כמה דקות וללכת על שפת הנהר. בימים נעימים ניתן לשבת על הדשא וליהנות מפיקניק ושקיעה על שפת הנהר.

במלון צולמו קטעים מהסדרה "אמילי בפריז", צילום: John Athimaritis

שופינג להמונים

זה לא סוד שפולין היא יעד שופינג מבוקש. בקרקוב יש כמה קניונים גדולים עם חנויות ענק של המותגים הגדולים בעולם. בחלק מהחנויות שבדקנו המחירים היו משתלמים, ואם תגיעו בעונת הסיילים, זה יכול להשתלם אפילו יותר. זכרו - ישנה אפשרות גם להחזרי מס ברוב חנויות הבגדים ברכישה של יותר מ־200 זלוטי.

המחירים בפולין נמוכים, מה שמאפשר ליהנות גם ממלונות פאר במחירים סבירים לחלוטין. אחד מהם הוא Stradom House Autograph Collection, שעליו נשאל במגזין ה"נשיונל ג'יאוגרפיק" האם הוא המלון היפה בפולין. במלון צולמו קטעים מהסדרה "אמילי בפריז" ובזמן הביקור שלנו צולמו גם פרסומות למותגים בינלאומיים. המלון, שנפתח בשנה שעברה לאחר שבע שנים של שיפוץ מבנה היסטורי, הוא בבעלות ישראלית ונמצא בין הרובע היהודי לעיר העתיקה. במלון יש ספא ברמה גבוהה מאוד של SOL, עם בריכה מקורה, סאונות ואפשרויות שונות של עיסויים וטיפולים. יש גם בר מרשים במבנה שהיה בעבר כנסייה, שופץ והפך לאחד ממקומות הבילוי הכי חמים בקרקוב, עם מסיבות בנושאים שונים וחלל מרשים ומעוצב עד לאחרוון הפרטים. החדרים במלון מרווחים, חלקם עם מרפסות, והעיצוב מוקפד ומדויק. ארוחת הבוקר במלון מוגשת באפשרויות של תפריט לצד מזנון עשיר.

חצר המלון Stradom House Autograph Collection, צילום: John Athimaritis

כמה עולה לישון במלון? נכון לכתיבת שורות אלו מצאנו חדרים במלון לחודש נובמבר ב־680 שקלים ללילה לזוג. ייתכן שהמחיר נובע מכך שהמלון חדש יחסית, אבל ללא ספק מדובר באחד המלונות המרשימים והמדוברים בעיר.

בתקופה שלפני הכריסמס קרקוב מתקשטת באורות צבעוניים, שווקים רבים ואווירה אירופית חורפית, שמושכת אליה לא מעט תיירים. קרקוב ידועה כיעד מעולה לשווקי כריסמס בתקופה שבין נובמבר לסוף דצמבר.

איך מגיעים?

הגענו לקרקוב בטיסת סאן דור, חברת הבת של אל על שמפעילה שתי טיסות שבועיות בימים שני ושישי. משך הטיסה הוא כאמור כשלוש שעות, והטיסה לקרקוב מבוצעת במטוסי בואינג 737. במטוס שבו טסנו אין מחלקת עסקים וכל המושבים במטוס הם במחלקת תיירים.

סאן דור מפעילה שתי טיסות שבועיות לקרקוב, צילום: יוסי זליגר

גל גרשון, מנכ"ל סאן דור, מספר על ההחלטה לפתוח את הטיסות לקרקוב והביקושים לחופשה בעיר: "בשנים האחרונות אנו רואים עלייה בביקושים לפולין, שנחשבת ליעד תיירותי אהוב על הישראלים בכל עונות השנה, וזאת בזכות השילוב של מרחק הטיסה הקצר ואופי החופשה האורבני. בקיץ הנוכחי הפעלנו בסך הכל 10 טיסות שבועיות לפולין, 6 לוורשה ו־4 לקרקוב. קרקוב היא יעד אידיאלי לחופשת התאווררות בחורף הקרוב, שכן במרחק של טיסה קצרה מגיעים לשוקי כריסמס יפים, קניות זולות, אוכל טוב ותרבות עשירה".

הכתב היה אורח של מלון Stradom House Autograph Collection וסאן דור

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו