לפני כשבועיים הכה באזור פלורידה הוריקן משמעותי שגרם לנזק אדיר, הפסקת טיסות ופגיעה בתושבים ובתיירים. כעת, מתכוננים בפלורידה לסופה נוספת בשם "מילטון". לפי הדיווח בסוכנות הידיעות AP, אזורים נרחבים בחופי פלורידה כבר הונחו להתכונן לסופה שעשויה לגרום לנזקים משמעותיים מאוד.
מהדיווח עולה כי כמעט כל החוף המערבי של פלורידה נמצא תחת אזהרה בעקבות הסופה הקרבה, כבר משעות הבוקר של יום שלישי (היום) שעון ארה"ב. על פי AP, הרוח יכולה להגיע למהירות של עד 250 קמ"ש, כאשר ההוריקן החזק ביותר שנמדד היה בשנות ה-80, במהירות של 306 קמ"ש.
הוריקן מילטון מוגדר כעת בדרגה 4, אך החזאים מסבירים כי הוא עדיין מהווה איום רציני ביותר על פלורידה. מילטון התגברה במהירות ביום שני לזמן קצר והגיעה למהירות של 285 קמ"ש, אך הורדה לאחר היחלשות מסוימת וכעת כאמור, היא מוגדרת בדרגה 4.
הסופה הקרבה לחופי פלורידה עשוי להגיע לחופים שבאזור מפרץ טמפה, אזור שלא ספג ישירה מהוריקן משמעותי יותר ממאה שנים. עוד עולה מהדיווח כי מדענים מעריכים שייתכן כי המערכת תיחלש מעט לפני הפגיעה ביבשה. ההוריקן האחרון גרם למותם של לפחות 230 בני אדם.
ההוריקן צפוי לפגוע גם באורלנדו, אחת הערים המתוירות ביותר בארה"ב, אך על פי ההערכות, בעוצמה פחותה מזו של טמפה. גם במיאמי צפויים להרגיש רוחות חזקות, אך לא מדובר בעוצמות קיצוניות. באופן כללי, פונו מבתיהם מאות אלפי אנשים וישנו חשש שמיליונים ינותקו מחשמל במהלך ההוריקן, שמוגדר כמשמעותי ומסוכן מאוד עבור רבים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו