טסים בקרוב? אחת מהאטרקציות הגדולות בעולם בדרך לשביתת ענק

ארה"ב נחשבת לאחת המדינות המבוקשות בקרב תיירים מישראל ואחת האטרקציות המבוקשות היא הפארקים השונים של דיסני • כעת, ישנו חשש ש-14 אלף עובדים יפתחו בשביתה • הסיבה: למחלוקות בנוגע לתנאי העסקתם של עובדי החברה

מטוס (אילוסטרציה). צילום: אי.אף.פי

ישראלים רבים טסים בימים אלו לחופשה מעבר לים, כאשר ארה"ב נחשבת לאחת המדינות המבוקשות בקרב תיירים מישראל. אחת האטרקציות המבוקשות היא הפארקים השונים של דיסני ברחבי המדינה וכעת, ישנו חשש ש-14 אלף עובדים יפתחו בשביתה.

99% מסך עובדי דיסני המצביעים בחרו לאשר את הצעד שעשוי להוביל לשביתה, צילום: אי.אף.פי

על פי הדיווח בתקשורת האמריקנית, 99 אחוזים מסך המצביעים בחרו לאשר את הצעד שעשוי להוביל לשביתה. חשוב להדגיש כי מחר ומחרתיים צפויים דיונים נוספים בקרב נציגויות העובדים ורק בהמשך יוחלט האם ליישם את האיום המרחף על שביתה באתרי דיסני השונים.

באתר CBS האמריקני דווח כי העובדים מתחלקים לכמה איגודים וביניהם דיסני קליפורניה אדוונצ'רס, הנציגות של המלונות של דיסני, דיסנילנד ועוד. הסיבה לשביתה, אם תתקיים, היא מחלוקות בנוגע לתנאי העסקתם של עובדי החברה, כך עולה מהדיווח.

עובדי דיסני מפגינים למען השביתה, צילום: אי.אף.פי

מנציגי העובדים נמסר ל-CBS: "אנחנו חזקים יותר ביחד. אנחנו אחראים על הרווחים של הפארקים והקסם שיש באתרי הנופש, אבל במקום לתגמל אותנו על העבודה הקשה והמסירות, דיסני מאיימת עלינו ופוגעת ביכולת שלנו לקבל את החוזה שמגיע לנו".

חשוב להדגיש כי ההצבעה של בעלי הזכות ללכת לכיוון של שביתה, אין משמעותה שתהיה שביתה מידית, אלא רק לאחר החלטת הנציגות ובהתאם למשא ומתן מול החברה, תתקבל ההחלטה. אם אתם אמורים לבקר בפארקים המאוימים בשביתה בקרוב, מומלץ להתעדכן בנושא בהמשך.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר