לאחר שבאיים המלדיביים הודיעו שלשום (ראשון) כי יאסרו כניסה של בעלי דרכון ישראלי למדינת האיים, אחת מחברות התעופה הגדולות בעולם, שפועלת גם בארץ, הוציאה הודעה לכלל העובדים והנציגויות שלה ברחבי העולם, לפיה במדינה ביטלו את איסור הכניסה לישראלים - שכעת יוכלו לטוס ולהיכנס אליה עד להודעה חדשה.
המשמעות היא שאם במהלך היומיים האחרונים ישראלים לא הורשו לעלות לטיסות למלדיביים בשל אותו איסור, ההנחיה באותה חברה השתנתה, וזאת בהמשך להוראה שהתקבלה מהמחלקה המקצועית של חברת התעופה שמטפלת בנושא הזה.
חשוב להדגיש כי לא יצאה כל הודעה רשמית מטעם ממשלת המלדיביים על ביטול איסור הכניסה, כך שכרגע, מבחינה רשמית, איסור הכניסה נותר בתוקף. בדיקה מול משרד החוץ הישראלי העלתה כי גם שם לא מכירים שינוי כלשהו בשלב זה, ושגם מבחינתם איסור הכניסה לבעלי דרכון ישראלי נותר בתוקף.
כזכור, בעקבות ההחלטה, משרד החוץ המליץ לישראלים השוהים במדינה לשקול את עזיבתה, שכן הם עלולים להתקשות לסייע במידה וייקלעו למצוקה. כעת, נראה שהמסלול מול המדינה חוזר לשגרה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו