היעד האהוב על הישראלים עלול להשתנות לגמרי

נראה שכל מי שהגיע לאי זקינטוס שביוון ביקר גם בחוף שבו נמצאת ספינה טרופה בת יותר מ-40 שנה • בשל מצבה המידרדר, המקומיים חוששים שהפגיעה בה תיפגע בתיירות למקום – וכעת, הם קוראים לרשויות להתערב בשימורה באופן מיידי

חוף נבאגיו בזקינטוס שביוון. צילום: Getty Images

כנראה שכל מי שביקר באי היווני זקינטוס הגיע אל נבאגיו, החוף היפהפה שעליו נמצאת ספינה טרופה בת 44 שנים – אך נראה כי הזמן עושה את שלו, ומצבה של הספינה הידרדר כל כך במהלך השנים האחרונות שאפילו הרשויות המקומיות החליטו להתערב.

לפי השמועות המופצות על ידי המקומיים, הספינה, שהכילה סחורה מוברחת, נתקעה על החוף בשנת 1980 לאחר שאנשי הצוות שלה נטשו אותה כדי לברוח מחיל הים היווני שרדף אחריהם. היופי שבין הנוף הטבעי של החוף ובין הספינה שהזמן עושה בה את שלו, הפך אותה לאחד היעדים המועדפים ביותר על תיירים שמגיעים לאי.

הספינה הטרופה, ב-2019, צילום: Getty Images


אחת הסיבות לכך שהספינה נמצאת בסכנה היא לא רק הצוקים הסמוכים, אלא גם מזג האוויר הקשה שפוקד לאחרונה את האזור, שלפי התקשורת המקומית גרם לחלקים ממנה להישבר. תמונות שהופצו ברשתות החברתיות, שבהן נראית הספינה בהפרש של 8 שנים, מציגה את הפגיעה הקשה שעבר כלי השיט.

תושבי האי וסוכני תיירות קראו לרשויות המקומיות להתערב באופן מיידי כדי להגן על הספינה, בטענה כי יש לה חשיבות גדולה בהכנסות של האי. לא מעט מהם אף התנדבו כדי לנהל ולשלם על שמירת הספינה הטבועה בעצמם. ראש העיר גיורגוס סטאסינופולוס אף קרא למשרדי התיירות והכלכלה היווניים לפעול כדי להגן על האתר המפורסם. כעת, הרשויות יצטרכו להתערב בנושא באופן מיידי כדי לשמור על הספינה, שהפכה את האזור ליעד תיירותי פופולרי במיוחד.

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Zakynthos (@zakynthos.official)

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר