רק לפני כשבועיים הכריז שר הכלכלה ניר ברקת על כך שהטיסות הישירות מישראל אל ויאטנם ייצאו לדרך בקרוב מאוד, כשהודעה לתקשורת שפורסמה זמן קצר לאחר ההכרזה נמסר כי אלה יתחילו ב-11 באוקטובר.
בבדיקה שבוצעה על ידי "ישראל היום" עלה כי למרות הצהרה של השר, עדיין אפילו לא הוגשה בקשה להפעלת טיסות ישירות מהיעד שבמזרח הרחוק אל ישראל.
בדרך כלל, טיסות ישירות מתחילות להימכר כמה חודשים לפני הטיסה הראשונה, אך כעת, קצת יותר מחודש מהמועד שבו הטיסות האלו אמורות לכאורה להתחיל, טרם החלה מכירת הכרטיסים לטיסות הישירות של חברת VietJet הווייטנאמית.
עוד עולה מהבדיקה כי חברת התעופה אפילו לא ביקשה אישור טיסה מרשות שדות התעופה, מה שאומר שאפילו התהליכים הבסיסיים להפעלת קו טיסות ישירות עוד לא התחילו.
במקביל, תהליך שאכן מקל על תהליך הכניסה לוויאטנם הוא הוויזה, אותה ניתן להנפיק באינטרנט, תהליך שחוסך לא מעט זמן ובירוקרטיה בדרך לאחת המדינות הכי יפות בעולם.
טיסות ישירות לוויאטנם, אם אלה אכן ייצאו בקרוב לפועל, יימשכו כ-8.5 שעות, במקום טיסות עם קונקשן כיום, שבמקרה המהיר ביותר נמשכות יותר מ-11 שעות ונחשבות ליקרות יחסית.