מלון קרלטון בת"א עלה לכותרות לאחרונה כשנפתחה בו מסעדת הבשרים הכשרה "פליים", שעליה כתבנו כאן לפני כשבוע. לקראת החגים, שבהם תפוסת המלונות עולה במיוחד, יצאנו לבדוק את חוויית השהייה במלון הכשר.
קצת פרטים לפני שנתחיל: המלון קיים כ-40 שנה, מדורג בחמישה כוכבים וממוקם על קו החוף של תל אביב-יפו בצמידות למרינה גורדון, במרחק צעדים ספורים ממרכז העסקים והבילויים של תל אביב. הוא בן 15 קומות, ושודרג לפני כמה שנים. במקום מתחם כושר, ספא ובריכה על גג המלון, עם נוף 360 מעלות של העיר תל אביב-יפו. לקראת החגים תוכלו להזמין חדרים במחירים הבאים: במהלך ספטמבר - החל מ-1,700 שקלים לזוג ללינה וארוחת בוקר, בערב ראש השנה - לינה, ארוחת בוקר וארוחת חג לזוג: החל מ-3,600 שקלים, בין ראש השנה לסוכות - לינה וארוחת בוקר לזוג החל מ-1,400 שקלים.
חלומות בהקיץ על הים
למלון עצמו, שכאמור נושק לחוף הים, אין חנייה - אולם ניתן לחנות בחניונים הסמוכים במרחק של דקות ספורות. המלון עצמו לא גדול, עם לובי קטן ויפה שכולל בר קטנטן במרכזו. חדר האקזקיוטיב שקיבלנו גדול, מרווח ונעים. הנוף שנשקף מחלון הקומה ה-14 מפצה על הכיור הסדוק והמזגן, שפעם בכמה שעות משמיע קליקים. כל תל אביב נפרשת מתחת, משמאל הים התיכון והמרפסת הקטנה והמזמינה רק דורשת שיישבו בה.
על הגג בריכה קטנה יחסית, אולם מעוצבת ומלאה מקומות ישיבה נוחים. הג'קוזי גם הוא על הגג, ומרפסת הדק ענקית וקוראת לישיבה ולחלומות בהקיץ עם הצצה לנוף הפתוח של תל אביב או הים - לפי בחירתכם. בקומה החמישית חדר כושר קטן עם משקולות ושלושה הליכונים שלא ניסינו, מכיוון שאנחנו בחופשה גם מספורט. הספא המעוצב באותה קומה מציע גם הוא ג'קוזי, מסאז'ים וטיפולים שונים.
הלהיט הגדול הוא טרקלין העסקים, שפתוח מהבוקר עד הערב ויש בו בופה בוקר ובופה צהריים. המבחר לא גדול אבל טעים, ובעיקר מהווה פתרון לאלה שהזמינו חדר דלוקס ומעלה על בסיס ארוחת בוקר - אפשר לשבת שם בנוחות עם המחשב הנייד, לנשנש מבר העוגות, לאכול גלידה ממכונת הסורבה, לגשת לבר הבופה וליהנות מסלטים שונים, סלמון, כריכים, קישים, ירקות בשמנת ועוד.
הפרס בראש המדרגות
באמצע אוגוסט המלון לא עמוס באורחים, מה שמהווה שינוי מרענן. עם זאת, ההמתנה לשלוש המעליות מתארכת יתר על המידה. בערב ירדנו לאכול במסעדת פליים החדשה, שעיקרה מנות הבשר שהיא מגישה. אם אתם מגיעים אליה, עזבו את המנות הראשונות והתמקדו בעיקר: הבשר. המנות כצפוי, יקרות, אפילו מאוד - אבל חלקן שוות את המחיר. פריים ריב על העצם יעלה לכם 68 שקלים ל-100 גרם, בעוד שטומהוק יעלה 88 שקלים ל-100 גרם, ומוגש רק במנה של יותר מקילו. עם זאת, המנה המוגשת יכולה להספיק לארבעה אנשים. בגזרת הקינוחים כדאי לא לוותר על הפרפה זעתר, עם קשיו ושזיפים מעושנים (58 שקלים), שיספק לכם הרבה טעמים מבלבלים בפה - אך בצורה נעימה במיוחד.
ארוחת הבוקר מתקיימת בבר הקונטנטו מחוץ למלון, הליכה רגלית של כדקה. בהתחלה לא היינו משועשעים מהרעיון של הליכה בת דקה שכוללת כ-30 מדרגות בשמונה בבוקר עוד לפני הקפה הראשון, אבל ברגע שיוצאים ורואים את הים, החוף ואווירת הקיץ השמחה משהו התחיל למלא גם אותנו. בתום המדרגות קיבלנו את הפרס - הן נפתחות לצמחייה עבותה מלאת פרחים שבסופה חדר האוכל. אין צורך להכביר במילים על ארוחת הבוקר הישראלית - שיש בה את כל סוגי המאכלים שתרצו - סלטים מכל המינים, ביצים, מגוון מטורף של לחמים, עוגות, משקאות וכל מה שיכול לחלום אדם שאינו בדיאטה. עם זאת, המקום עצמו לא ממוזג ודי חמים, ורק הישיבה ליד חלון ממש על הים בזמן האוכל מצליחה לכפר על כך, אבל עושה זאת היטב.

ארוחת בוקר על הים, מלון קרלטון // צילום: צביה בלום
הכתבת הייתה אורחת המלון
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו