הצימרים ברחבי הארץ נפתחו היום לאחר שבועות ארוכים בהם היו סגורים. בשיחות עם בעלי צימרים ברחבי הארץ הם מספרים על ביקושים גבוהים והתעניינות רבה מצד נופשים. מצד שני, רבים מהם חוששים לפתוח כיוון שההנחיות לטענתם לא ברורות, "אסור בריכות וחדרי אוכל, אם נעשה משהו שאסור נספוג קנס כבד וגם ככה מצבנו לא טוב, אנחנו נחכה טיפה עד שנבין במדויק מה מותר לנו לעשות", מסרו בעלי צימרים בדרום הארץ.
בן וענונו, הבעלים של רשת הצימרים אלטא גלילאה בירך על ההחלטה לפתוח, "אני מברך על ההחלטה להחזיר את הצימרים לפעילות, זוהי בשורה לאלפי משפחות ועובדים בענף התיירות. ניסחנו המלצות שמאפשרות לפעול במסגרת שמירה על כללי ההיגיינה והריחוק החברתי".
רחל פלדמן, הבעלים של צימרים "חוות התבלינים" במושב עין הבשור התייחסה גם היא ליום המרגש, "אחרי תקופה ארוכה בה הצימרים היו סגורים לשמחתי סוף סוף קבלנו אישור לפתיחתם ואין מאושרת ממני. המקום היה סגור גם בסגר האחרון וגם בקודם, אנחנו אנשים שומרי חוק ופעלנו בהתאם להחלטות, גם אם היינו מאוד מאוכזבים מהן. לצערי נאלצנו לדחות עשרות פניות של אנשים שכל מה שרצו הוא לברוח קצת להתאוורר במרחב הכפרי. אנשים היו סגורים בבתים והתחננו לקצת ירוק, היה לי מאוד עצוב לסרב להם. הפגיעה בפרנסה קשה מאוד, בעיקר שהסגרים היו בתקופות של חגים בהן היומן היה מלא. אני מברכת על ההחלטה החדשה שמאפשרת לנו להתפרנס בכבוד וגם לאנשים לצאת לנופש. זה מגיע לכולנו בימים אלה"
גם ברשת מלונות מטיילים פתחו את השערים לאחר שבועות ארוכים של סגר וללא תיירים שהגיעו לנפוש ומסבירים איך זה יעבוד, "אנו נרגשים לפתוח חלק מבתי המלון שלנו, הכוללים חדרים באוויר הפתוח, תחת המתווה החדש ותוך שמירה על כללי התו הסגול. היתרון שבמלונות שלנו הוא הריחוק החברתי והמדשאות הרבות סביב כל חדר. כמו בחזרה הקודמת מהסגר הראשון, גם הפעם הצ'ק אין יהיה טלפוני או באפליקציה והמפתח יחכה לאורחים בחדר. מערך הניקיון והחיטוי הוא ערך עליון אצלנו בשגרה וכעת כמובן גם בשגרת קורונה. חדרי האוכל לא יופעלו, במקומם נגיש ארוחות בוקר ארוזות מוכנות לטיול או לשולחן הצימר. ארוחות ערב יגיעו ארוזות וסגורות למי שיבקש. חשוב להדגיש שכלבים מתקבלים אצלנו באהבה", מסבירה בת חן ישועה, מנכ"לית הרשת.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו