פחות מ-48 שעות מסגירת נתב"ג, השער הראשי למדינת ישראל, וכעת מתברר כי ישנם כאלו ש"נפלו בין הכסאות" וההחלטה הזו אינה פחות מהרת גורל עבורם.
בשעה זו נמצאים חולי סרטן, מגיל 3 ועד 70, שטסו במיוחד לאוסטריה כדי לקבל טיפולים מיוחדים ומצילי חיים - ואינם יודעים כיצד יוכלו לשוב לישראל ולהמשיך את הטיפולים הרפואיים. יש לציין שבגלל הקורונה, הותר להם להגיע לאוסטריה עם מלווה אחד בלבד. כלומר הם מנותקים ממשפחתם הקרובה.
בכיר בעמותת "יד ועזר" וינה, שמלווה את המשפחות, מספר: "מצבם הנפשי לא טוב בעקבות העובדה שהם לא יכולים לחזור למשפחותיהם בישראל. הם עברו פה טיפולים לא פשוטים וכל מה שהם רוצים זה לחזור הביתה. טיסה פרטית עולה 25 אלף דולר, סכום שבקופות החולים לא מוכנים לשלם וכמובן שהמשפחות גם לא יכולות לשלם, במיוחד לאחר שרבות מהן היו צריכות לשלם הון עבור הטיפולים המיוחדים. יש כאלה שחוזרים וצריכים המשך טיפול כימותרפי בישראל, עצם המחשבה שהמטופל לא יודע מתי הוא חוזר גומר אותם נפשית".
שמואל הוסיף: "מצד השני, יש מטופלים שצריכים להתחיל טיפול פה באוסטריה - ואין להם איך להגיע. כל איחור לטיפול יכול לגרום לכך שהגידול יגדל וישלח גרורות, ואז סיכוי ההחלמה אפסי. בית החולים פה באוסטריה לא יחזיק מיטת טיפול סתם, ואם המטופל לא מגיע אז מישהו אחר, ממדינה אחרת, יקבל את הטיפול של אותו חולה ישראלי. המטופלים שנמצאים באוסטריה שמורים מכל משמר שלא ידבקו, הם והמלווים עוברים שלוש פעמים בשבוע בדיקות קורונה. העמותה שלנו מלווה עשרות רבות של משפחות חולי סרטן מישראל שמגיעים לאוסטריה לטיפולים", הוא מסכם.
נכון לעכשיו אין טיסות שיוצאות מישראל, ישנם דיונים בנוגע לטיסות יומיות למקרים הומניטריים לפרנקפורט שבגרמניה, ממנה ניתן יהיה להמשיך לרוב המדינות בעולם, אך בפועל השמיים כרגע סגורים ולא ברור מתי זה ישתנה. הטיסות לגרמניה עשויות להוות פתרון מסוים לאותם חולים, שיצטרכו לעבור דרך ארוכה, כולל עצירה בדרך לקבלת הטיפולים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו