לקראת נורמליזציה עם איי קומורו – מה יש לתייר הישראלי לחפש שם?

אחרי איחוד האמירויות, מרוקו ובחריין, התיירים הישראלים התרגלו לחגוג ביעדים יוצאי דופן אחרי הסכמי שלום - בדקנו: האם הסכם הנורמליזציה המתגבש עליו דווח אתמול עם איי קומורו יביאו איתו בשורה תיירותית? רמז: לא בטוח

הרי געש וחופים יפים בקומורו, צילום: gettyimages

יעד תיירותי חדש? בזמן שרבים מאיתנו עדיין מתכננים את החופשה הראשונה באיחוד האמירויות, מדינות

נוספות רוקמות קשרים עם ישראל, אך האם יש סיבה לפנטז על חופשה אקזוטית באיי קומורו? בדקנו עבורכם.

כידוע, אתמול דווח כי איי קומורו, מדינת שלושה איים שנמצאים באוקיינוס ההודי, תהיה המדינה הבאה שצפויה לחתום על הסכם נורמליזציה עם ישראל. בפעמים הקודמות שזה קרה, לרוב זה לווה גם בבשורה תיירותית גדולה, בעיקר כשמסתכלים על איחוד האמירויות, מרוקו ובחריין.

מדינת האיים הקטנה שמונה כ-900 אלף תושבים בלבד ממוקמת באוקיינוס ההודי, בין מוזמביק למדגסקר. למרות חופיה הבתוליים והמרהיבים, המדינה לא מפותחת מבחינה תיירותית ויש בה מעט מאוד בתי מלון, כמעט ולא תמצאו שם מלונות מפנקים של רשתות גדולות ואחת הסיבות להתפתחות התיירותית המוגבלת של איי קומורו היא המצב הפוליטי הלא יציב ששרר שם במשך תקופה ארוכה.

בלי מסעדות מפוארות או אטרקציות בעלות שם עולמי, צילום: צילום: gettyimages

הדרך הטובה ביותר להגיע ליעד שעד אתמול, רובכם לא שמעתם עליו, היא דרך אתיופיה. הטיסה מישראל לאדיס אבבה נמשכת כארבע שעות ומשם לקומורו ישנה טיסה נוספת של אתיופיאן איירליינס שנמשכת כשלוש וחצי שעות, המחיר עומד על כאלף דולרים לנוסע.

עיר הבירה של קומורו היא מורוני, בה כמה בתי מלון בודדים. מחיר הלינה במלון גולדן טוליפ בדרגת ארבעה כוכבים לדוגמה, הוא כ-2,600 שקלים לשבוע, כולל ארוחת בוקר. מדובר בריזורט שממוקם על קו החוף ולפי התמונות שמתפרסמות באתר, אפשר להגיד שזה מזכיר במעט את החופים בסיישל ובמלדיביים.

אין טיסות ישירות מישראל, יש צורך לעצור באתיופיה, צילום: צילום: gettyimages

אתרי התיירות הידועים במדינה הם הרובע הערבי בו ניתן לטייל בשווקים, מרכז חקר לאומי לתיעוד ומחקר מדעי, מוזיאון שמציג את ההיסטוריה והתרבות של קומורו והר הגעש קרטלה שהתפרץ לאחרונה בשנת 1977. בנוסף, ארמון הסולטאן והמצודה באי אנג'ואן נחשבים גם הם לאטרקציות תיירותיות וישנם גם שמורות ימיות בהן מטילים צבי הים את ביציהם.

הדת בקומורו היא מוסלמית סונית, היא קיבלה עצמאות מצרפת בשנת 1975 והמטבע המקומי הוא פרנק קומורואי. המשכורת הממוצעת במדינה עומדת על כ-685 יורו בחודש ורמת המחירים בה נמוכה. האקלים במדינה בדומה לסיישל, חם ברוב עונות השנה, אך עיקר המשקעים שבה יורדים בין החודשים נובמבר לאפריל. השפות המדוברות במדינה הן קומורית, צרפתית, ערבית ומקוא.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר