נמשכת המתיחות בהר הבית, סביב סוגיית המסגד בשער הרחמים. אתמול (שלישי) בצהריים הושלך בקבוק תבערה לעבר העמדה המשטרתית בשטח ההר, וגרם לשריפה. כתוצאה מכך נגרם נזק לעמדה ושוטר נפצע קל משאיפת עשן. בסריקות בשטח הר הבית נמצאו אמצעי לחימה ומפקד מחוז ירושלים, ניצב דורון ידיד, הורה על הוצאת כלל המתפללים מהמתחם.
מדובר בצעד חריג. בפעם האחרונה שהוצאו המתפללים המוסלמים מהר הבית זה קרה לאחר הפיגוע בהר הבית ביולי 2017, שבו נרצחו שני שוטרים. הר הבית אתמול בערב נראה שומם ונטוש, גם משומרי הווקף שהופתעו מההחלטה החריגה. בד בבד, משטרת ירושלים עצרה חשוד בהשלכת בקבוק תבערה לעבר נקודת המשטרה בהר הבית. בשעות שלאחר סגירת הר הבית, ניסו כמה מוסלמים לקיים תפילות בשער האריות ובשערים נוספים, אך פונו על ידי כוחות המשטרה. בתום הערכת מצב אמש, החליט מפקד המחוז כי הר הבית ייפתח שוב למבקרים ולמתפללים מוסלמים רק היום בבוקר.
בתוך כך, בית משפט השלום בירושלים קבע כי "באב אל־רחמה" הוא שער הרחמים, מתחם המריבה בהר הבית, יישאר פתוח, כדי לאפשר את מיצוי המשא ומתן עם ירדן. בכך דחתה השופטת דורית פיינשטיין את בקשת המדינה לסגור את המתחם מטעמים ביטחוניים. השר לביטחון הפנים ונושאים אסטרטגיים, גלעד ארדן, אמר כי "לא יוקם מסגד נוסף בהר הבית, ואנו נעשה את כל הנדרש כדי לשמור על הסטטוס קוו". מהצד הפלשתיני, יו"ר הרשות אבו מאזן גינה את החלטת המשטרה לפנות מתפללים. לדבריו, "מדובר בהסלמה מסוכנת שלה אחראית ישראל". מי שהצטרפה אליו זו ירדן שהעבירה מסר חריף לישראל כי "סגירת מתחם אל־אקצא היא התקפה בוטה על חופש הפולחן והסטטוס קוו". התגובות למתרחש התרחבו לטורקיה. "הגיע הזמן לפעול נגד הפעולות הישראליות", אמר שר החוץ הטורקי מבלוט צ'בושולו.
התחממות המצב הביטחוני לא נותרה בירושלים. אתמול בצהריים, מחבל שניסה לבצע פיגוע דקירה בחברון נוטרל על ידי לוחם צה"ל. חיילים המוצבים בעמדה הסמוכה לבית החום (בית השלום) בחברון זיהו מחבל חמוש בסכין אשר מתקרב בריצה לעברם. המחבל ניסה לתקוף את אחד החיילים, אך זה הדף אותו.
המחבל רץ לכיוון המבנה, עדיין עם סכין שלופה, ורגע לפני שנכנס אל המבנה המאוכלס במשפחות יהודיות, הוא נורה על ידי אחד הלוחמים. מג"ד רותם סא"ל עמרי, סיפר כי "נטרול המחבל מנע פיגוע גדול".
בהכנת הכתבה השתתפו: דניאל סיריוטי, אפרת פורשר ואריאל כהנא.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו