עימותים בטקס הזיכרון האלטרנטיבי

עשרות מפגינים הגיעו למחות נגד טקס הזיכרון הישראלי-פלשתיני שנערך בפארק הירקון בתל אביב • אביו של אלאור אזריה: "שיערכו את הטקס ברמאללה"

מפגינים בטקס הזיכרון האלטרנטיבי, תל אביב (ארכיון), צילום: קוקו

בפארק הירקון בתל אביב התקיים הערב (שלישי) טקס הזיכרון האלטרנטיבי למשפחות ישראליות ופלשתיניות, שעורר סערה ציבורית בימים האחרונים. 

הטקס, כצפוי, לא עבר בשקט. עשרות מפגינים הגיעו למקום כדי למחות נגד האירוע, כשהם מניפים דגלי ישראל ותוקפים את המשפחות השכולות שהשתתפו בטקס. חלק מהמפגינים אף קראו לעבר המשפחות "בוגדים".

בין המפגינים בלט בנוכחותו אביו של אלאור אזריה, צ'ארלי, שאמר כי "הטקס יכול להיערך כל השנה ברמאללה ולא בערב יום הזיכרון, כאן בתל אביב".

מוקדם יותר היום, הדהימו מארגני הטקס באומרם כי הם אינם פוסלים אפשרות שבאירוע ישתתפו גם משפחותיהם של מחבלים, בתנאי שהם מתנערים ממעשי קרוביהם.

קראו לעבר המשפחות השכולות "בוגדים". מפגינים בטקס האלטרנטיבי, ת"א // צילום: קוקו

במהלך האירוע נעצרו שני מפגינים בגין הפרת הסדר הציבורי וזריקת חפצים לעבר משתתפים בטקס. מהמשטרה נמסר כי "משטרת ישראל תאפשר את מימוש חופש הביטוי אולם, יחד עם זאת , תפעל בנחישות למניעת הפרת הסדר הציבורי וסיכון חיי אדם".

מפגינים נגד טקס הזיכרון הישראלי-פלשתיני, ת"א // צילום: קוקו טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר