גל התקיפות ברצועת עזה // גל התקיפות ברצועת עזה

חשד למתקפת טרור: שלושה שוטרים נהרגו בסדרת פיצוצים בלב העיר עזה

שתי עמדות של כוחות השיטור של חמאס הותקפו ברצועה • בצה"ל מכחישים קשר לאירוע וההערכה היא כי מדובר בסכסוך פנימי מול ארגון סלפי

לפחות שלושה שוטרים פלשתינים נהרגו במה שמסתמן כסדרה של מתקפות על המשטרה הפלשתינית ברצועת עזה, כך דווח בכלי תקשורת בשפהה ערבית. בצה"ל טוענים כי אין לישראל קשר למתרחש הלילה ברצועה.

בשלב זה הסיבה לפיצוץ לא ברורה. חלק מכלי התקשורת מאשימים את צה"ל בחיסול ממוקד ואילו אחרים טוענים כי מדובר ב"תאונת עבודה" של חוליית משגרי טילים". 

ההרוגים היו שייכים ככל הנראה לארגון הג'יהאד האלסאמי והם שירתו בכוח המשטרה הפלשתינית ברצועת עזה. שמות ההרוגים במתקפה הראשונה הם עלא גרייבל וסלאמה אל נד. דיווחים נוספים טוענים כי כמה פיצוצים נוספים נשמעו במערב העיר עזה. 

ממשרד הפנים העזתי נמסר כי שני ההרוגים הם שוטרים וכי כוחות המשטרה הפלשתינית בודקים את אופי האירוע. משרד הבריאו תהפלשתיני טען כי מדובר ב"שאהידים שנהרגו בתקיפה ישראלית". גורמים בעזה דיווחו כי ייתכן ומדובר במתקפה של חמושים סלפים, פלג קיצוני של האסלאם הסוני, שהסתכסכו בעבר עם הרשויות ברצועת עזה. בשנה שעברה ביצעו אנשי הארגונים הסלפים מתקפה על מעבר הגבול ברפיח. 

זירת הפיגוע בעיר עזה // צילום: איי.אף.פי

מוקדם יותר היום דווח בכלי התקשורת במצרים כי בכירי המודיעין המצרי הזהירו את בכירי חמאס השוהים בקהיר לבל יקחו חלק בעימות צבאי אם יפרוץ בין ישראל לאיראן וחיזבאללה. לפי הדיווחים במצרים מסר דומה יועבר מהמצרים גם לראשי ארגון הג’יהאד האיסלאמי. 

כמו כן, כלי התקשורת הערביים מצטטים מקורות בחמאס המאיימים להסלים ולהחזיר את יחידות השטח לפעילות ובהן יחידות ההטרדה הלילית ויחידות בלוני התבערה. זאת בעקבות צמצום לחצי של כמות הסולר שישראל מכניסה לתחנת הכוח בעזה – צעד שהוחלט עליו בתגובה לירי הרקטות אל שדרות שלשום. 

העיתון הלבנוני אל-אחבאר דיווח כי המסר מחמאס הועבר למתווכים המצרים  על ידי חברי משלחת של הארגון שהגיעו ביום שני לקהיר לטובת דיונים עם בכירי המודיעין המצרי המתווכים בין הארגון וישראל בעניין המשך הרגיעה בעזה. עוד דווח כי משלחת של הג’יהאד האיסלאמי צפויה להגיע גם היא לקהיר כבר בימים הקרובים לאחר שהוזמנו על ידי ראשי המודיעין המצרי. 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו