מסוק יסעור עלה אתמול בערב (שלישי) באש, בעקבות תקלה שהציתה אש במנוע. המסוק היה בטיסת אימונים עם לוחמים מיחידת "שלדג", וצוות התפעול של המסוק הציל את חייהם ואת חיי הלוחמים. עכשיו נחשפות עדויות הלוחמים הדרמטיות. "שמעתי בום, חשבתי שירו עלינו טיל, המסוק התמלא בעשן".
סרן א', קברניט מסוק היסעור, סיפר בתחקיר: "הכל היה מאוד פתאומי, הרגשנו לפתע מכה והמסוק התחיל לנטות הצידה. שמענו זמזום חזק ממנוע שמאל, ואז נדלקה נורית האש. טסנו במבנה של כמה מסוקים, והמטוס השלישי עלה בקשר מולנו ואמר שהוא רואה גיצים במנוע שלנו".
צילום: דיווחים חמים מהשטח
הוא המשיך לספר על הרגעים הדרמטיים: "לקחנו ימינה מהמבנה של המסוקים כדי שלא לסכן את שני המסוקים האחרים, הבנו שיש אש במנוע. זרקנו חומרי כיבוי לתוך המנוע והנמכנו לנחיתה כשהנוריות ממשיכות לדלוק. זרקנו את מכלי הדלק החיצוניים כי היה ברור שננחת עם מנוע אחד.
"המסוקים האחרים עזרו לנו וסימנו לנו איפה לנחות, ונחתנו עם מנוע אחד בחושך מוחלט. כיבינו את הכל במהירות והתפנינו דרך הדלת הקדמית, כי המנוע התחיל להתפרק. לקחנו מטפים וניסינו לכבות אותו. אחד המסוקים הזעיק כבאיות, אבל לא הצלחנו לכבות את האש והמסוק כולו נשרף.
עוד בנושא:
• מסוק צה"לי ביצע נחיתת אונס - ועלה באש
• אסון ידוע מראש: מסוקי היסעור מיושנים וזקוקים להחלפה
• קצין בכיר: צוות המסוק הציל את חיי הלוחמים
אחד הלוחמים, שהיה על המסוק, כתב בקבוצת הווטסאפ של הצוות על האירוע. "שמעתי בום והיו גיצים ואש. חשבתי שהתפוצץ לידינו טיל. אחרי כמה שניות של פאניקה מפקד הכוח שישב לידי עם אוזניות צעק לכולנו להחזיק חזק, כי מדובר בנחיתת אונס. התחיל להיכנס עשן למסוק".
מערך מסוקי היסעור קורקע
אתמול התייחס קצין בכיר בחיל האוויר לתקרית החמורה, ואמר: "המסוק שנשרף נמחה מהסד"כ הצה"לי, ומפקד חיל האוויר קרקע את מערך היסעור והקים צוות לבדוק מה גרם לפריצת האש במנוע. מערך היסעור לוקח חלק מרכזי בפעילות המבצעית. אנחנו גאים בתפעול צוות האוויר שהציל חיים. נבין ונעמיק מה גרם לאש".
ההערכה היא שהאירוע החל בתקלה טכנית במנוע שגרמה לאש. המסוק היה בגובה של כ-170 מטרים ונחת בתוך דקה, כשעליו היו שני טייסים, מכונאי מוטס ו-11 לוחמי שלדג. מסוקי היסעור בחיל האוויר כבני 50. המסוק שנשרף היה חלק מטייסת 114 והשתתף בטיסת אימונים בדרך לאימון בדרום.
לאחר הנחיתה החל המסוק לבעור וכוחות הכיבוי שהגיעו למקום פעלו להילחם בלהבות. האירוע הסתיים ללא נפגעים. כוח משטרה שהגיע למקום אסף את אנשי הצוות.
המסוק לאחר ההתרסקות // צילום: תיעוד מבצעי כבאות והצלה
בחיל האוויר החלו בבדיקת התקרית החריגה. גורמי ביטחון: "ללא תושיית טייסי היסעור היה עלול לקרות הערב עוד אסון יסעור. תאונה שמזכירה לנו שהגיע הזמן עבור חיל האוויר להיפרד מסוג העבודה הזקן הזה אחרי יותר מ-40 שנה ולבחור כבר את מסוק הסער העתידי".
מפקד הזירה, סגן טפסר אבי הרוש אמר: "קיבלנו הודעה על שריפת מסוק מערבית לבית קמה. בגלל שמדובר באירוע מורכב הזנקנו למקום כוחות כיבוי נוספים וכאשר הגענו למקום פעלנו מיד לכיבוי השריפה וסריקה לאיתור לכודים. לשמחתנו כל יושבי המסוק יצאו שלמים ובריאים טרם הגעתנו למקום".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו