צה"ל הרס את בית המחבל שרצח את רנה שנרב ז"ל

לוחמי צה"ל הרסו את ביתו של המחבל קסאם שיבלי בכפר כובר שבחטיבה המרחבית בנימין • בפעילות התפתחו הפרות סדר קשות והושלכו בקבוקי תבערה

פעילות כוח צה"ל בכפר כובר

לוחמי צה"ל הרסו במהלך הלילה שבין ראשון לשני את ביתו של המחבל קסאם שיבלי בכפר כובר שבמרחב החטיבה המרחבית "בנימין״. המחבל ביצע יחד עם חברי חוליה נוספים, את הפיגוע ב-23 באוגוסט 2019 במעיין דני, סמוך ליישוב דולב, בו נרצחה הנערה רנה שנרב ז״ל ונפצעו אביה ואחיה, איתן ודביר שנרב.

במהלך הפעילות התפתחו הפרות סדר אלימות בהשתתפות עשרות פלשתינים שהבעירו צמיגים ויידו אבנים ובקבוקי תבערה לעבר לוחמי צה״ל שפעלו במקום. הלוחמים הגיבו באמצעים לפיזור הפגנות ובסופו של דבר הרסו את בית המחבל.

עוד בנושא:

הפיגוע במעיין דני: בית מחבל נוסף ייהרס

"למה המדינה מרחמת על מחבל שרצח באכזריות?"

בת נולדה להוריה של רנה שנרב ז"ל

מפקד החוליה שרצחה את רינה שנרב ישוחרר מביה"ח

כזכור, הריסת הבתים בוצעה לאחר שנדחו עתירות שהגישה משפחת המחבל לבג״ץ נגד מימוש צו ההחרמה וההריסה. לאחר שהתקיים דיון סוער מאוד בבית המשפט העליון במהלך חודש פברואר, בעניין העתירה שהוגשה נגד הריסת בתי המחבלים שרצחו את רנה שנרב ז"ל. לביתו של המחבל קסאם שיבלי, שהיה שותף לביצוע הפיגוע, הוצא צו החרמה והריסה. כנגד הצו הגישה משפחת המחבל עתירה לבג"ץ והלילה, כאמור, נהרס ביתו.

הריסת ביתו של המחבל קסאם שיבלי // צילום: דובר צה"ל
הריסת ביתו של המחבל קסאם שיבלי // צילום: דובר צה"ל

שר הביטחון, נפתלי בנט, התייחס להרס בית המחבל שרצח את רנה שנרב ז"ל ואמר כי "הלילה באנו חשבון עם המחבל המתועב שלקח חלק ברצח רנה שנרב היקרה. הרס הבתים הוא כלי חשוב בהרתעה נגד המחבלים. יראה כל מי שידיו מתכננות פיגוע ויחשוב פעמיים. אנו נמשיך לגבות מחיר כבד מכל מי שמרים ידו על אזרח ישראלי. מי שפוגע בנו, נכאיב לו בחזרה. דם יהודי אינו הפקר".

שבלי הינו הפעיל חזית עממית, תושב כובר, היה עצור בעברו על מעורבותו בפעילות טרור. שבלי ייצר את חומר הנפץ אשר ממנו הורכב המטען, סייע בהרכבת המטען והיה שותף להפעלתו בשטח. בחוליה לקחו חלק שני מחבלים נוספים; וואליד חנאתשה ויזן מגאמס ובראש החוליה עמד סאמר ערביד.

ההריסה הזאת מגיעה לאחר ב-5 במרץ השנה, הרסו לוחמי צה"ל את בתיהם של המחבלים וליד חנאתשה ויזן מגאמס בעיר רמאללה ובכפר ביר זית שבמרחב החטיבה המרחבית "בנימין״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר