בשל צורכי ביטחון: סכנה בכבישי יו"ש

דו"ח המבקר בחן את נהלי הצבת החסמים הביטחוניים ותחזוקת הכבישים ביו"ש ומצא כי התנהלות הצבא באזור עלולה להוביל לסכנת תאונות דרכים

צילום: ארכיון, אורן בן חקון // סכנה בטיחותית. בטונדות שהוצבו בכביש

דו"ח מבקר המדינה שפורסם היום (שני) בדק את סוגיית האחריות לתחזוקת הכבישים באיו"ש ואת נושא הצבתם של אמצעי מיגון למיניהם בתשתיות ובדרכים המשמשות את צה"ל ואת הציבור.

הביקורת בוצעה בצה"ל, במנהל האזרחי, במשרד הביטחון, משרד התחבורה, משטרת ישראל, נתיבי ישראל ומשרד המשפטים. מהדו"ח עלה כי בשל היעדר הסדרה של סוגיית האחריות לתחזוקת תשתיות הכבישים אשר מובילים למחנות ולמתקנים של צה"ל, אשר גם הציבור משתמש בהם, ישנה סכנה למשתמשי הדרך.

לקריאה נוספת:

• האם אהוד ברק הוא המנוע מאחורי מחאת הדגלים השחורים?

• אולמרט: "שרון רצה לכלול בהתנתקות 17 יישובים בגדה"

• פרשנות: החשבון בין צה"ל לחיזבאללה נותר פתוח

עוד עולה מהדו"ח כי צה"ל פרץ דרכים או הסיר חסימות כבישים בשל צורכי ביטחון והציב אמצעים למיגון בכבישים שבאחריות נתיבי ישראל בלי שתיאם זאת עם גורמי תחבורה מוסמכים וללא אישורים, ולעיתים גם בלי שהשתמש באמצעים המזהירים את משתמשי הדרך מפניהם. הדבר נעשה, כך מציין המבקר בדו"ח, שלא בהתאם לנוהל של צה"ל והוראות משרד הביטחון ומסכן את משתמשי הדרך בהיבט הביטחוני, עד כדי סכנת חיים.

המבקר ממליץ בדו"ח לצה"ל ומשרד הביטחון בשיתוף עם כל הגורמים הרלוונטיים ובהם נתיבי ישראל ומשטרת ישראל, לבחון בצורה יסודית את אופן ביצוע פעולות תשתית באיו"ש הנדרשות מטעמי ביטחון אך מסכנות את בטיחות משתמשי הדרך, לשם תיקון והסדרה של הפקודות וההוראות המחייבות בנושא, וכדי לאפשר את האיזון המתבקש בין צרכי הביטחון ובין צורכי הבטיחות.

מדובר צה"ל נמסר בתגובה: צה"ל רואה חשיבות בביקורת ומתייחס בכובד ראש לכל ממצאיה. החל ממועד קבלת טיוטת הדו"ח לפני כשנה, החלו הגורמים הרלוונטיים בצה"ל לפעול לטיפול בכלל הפערים שעלו בדו"ח, עבודה שנמשכת אף בימים אלו. הנושא חשוב לביטחון ולבטיחות, ומטופל בכובד ראש ובעשייה מוגברת בשנה האחרונה. מתנהל שיתוף פעולה עם הגורמים. פיקוד המרכז נערך בהתאם להערכת מצב משתנה ועל פי צורך מבצעי וביטחוני.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר