ראש המטה הכללי, רב אלוף אביב כוכבי הגיע היום (שלישי) לישיבת ועדת החוץ והביטחון של הכנסת ואמר פתיחתה: "התפקיד שלנו הוא לחזק הרתעה, להגן בכל הגזרות והממדים. לפגוע ולהחליש את האויב, ככל שאנחנו יכולים - גם בשגרה".
כוכבי אמר את הדברים במהלך סקירה שערך בפני ועדת החוץ והביטחון, בראשות ח"כ צבי האוזר. הרמטכ"ל כוכבי הוסיף ואמר: "עלינו להיערך ולהתכונן למלחמה כדי להכריע במלחמה. ולצד זה, לשמור על עצמנו כארגון ערכי ומופתי. בזה צה"ל מתמקד, ואנחנו עושים את זה, מתכוונים לעשות את זה, חרף כל הקשיים התקציביים, החברתיים וקשיי הקורונה. לנו אין את הפריבילגיה לקבל הנחות".
בהמשך דבריו כוכבי הוסיף והדגיש שהמטרה של צה"ל היא להגביר מוכנות וכשירות. "אנחנו צריכים להעמיד צבא כשיר, מוכן בכל הנסיבות, אנחנו מתאמצים לעשות את זה ככל שרק אפשר ואני חושב שאנחנו משתפרים, ומביאים את צה"ל למקום הזה בהרבה מאוד תחומים", אמר כוכבי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו