מח"ט גולני: "חתירה למגע – ערך יסוד בחטיבה"

באגרת ששלח לחיילי גולני בהתייחסות לחייל שלא הגיב לחשוד שהשליך לעברו בקת"ב, אל"מ ברק חירם כתב כי לחטיבה יש "סטנדרט מחייב של עמידה במשימה"

הרגע בו החשוד השליך את הבקת"ב לעבר החייל, במוצ"ש // הרגע בו החשוד השליך את הבקת"ב לעבר החייל, במוצ"ש

באגרת ששלח אתמול (שני) ללוחמי ולמפקדי חטיבת גולני, כתב המח"ט אל"מ ברק חירם כי בנוסף להחלטה להדיח את החייל שלא הגיב לאדם שהשליך עליו בקבוק תבערה, הוא החליט גם לנזוף במפקד הפלוגה ובמפק"צ בשל "הסטנדרט הנמוך בו יצאה המשימה".

"זו לא הייתה החלטה פשוטה עבורי, שכן הלוחם, אח לנשק ופקוד שלי, הינו חייל טוב שעמד עד היום בכל משימה שקיבל", כתב אל"מ חירם. "עם זאת, החתירה למגע והריגת האויב היא ערך יסוד בחטיבת גולני. השתייכותנו לחטיבה החומה הינה סטנדרט מחייב של עמידה במשימה ואחריות לאומית מוחלטת לתוצאה בכל מפגש עם אויב – אחריות המוטלת  כל לוחם ועל כל מפקד בחטיבה!".

עוד כתב המח"ט כי הוא בטוח "שאתם שותפים לצער שלי על הלוחם שהודח, לצד ההבנה הבלתי מתפשרת שככה זה בגולני". בנוסף, אל"מ חירם כתב באגרת כי מתחקיר שביצע לתקרית, עלה שהלוחם פעל נכון כשדרך את נשקו וקרא לחשוד להתרחק – אך שהוא כשל בכך שלא פתח באש לעברו ברגע שחייו היו בסכנה. "העובדה שהלוחם יורד לבד לצומת לבדוק חשוד הינה תקלה בתכנון ובהגדרת המשימה של המפקדים", ציין.

הרגע בו החשוד השליך את הבקת"ב לעבר החייל, במוצ"ש
הרגע בו החשוד השליך את הבקת"ב לעבר החייל, במוצ"ש

הדברים מגיעים לאחר שהלוחם הודח מתפקידו בחטיבה בשל תפקודו באירוע. עם זאת, שלשום עצרו לוחמי גדס"ר גולני את הגבר שתועד זורק את בקבוק התבערה לעבר הלוחם, באירוע שהתרחש בערב שבת סמוך לעבדה צבאית בקרבת היישוב קדומים. הוא הועבר להמשך חקירת כוחות הביטחון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר