נסגר התיק נגד חוקרי שב"כ החשודים שהתעללו ברוצח של רנה שנרב

החלטת היועמ"ש מנדלבליט התקבלה לאחר שבחן את חומר הראיות ובשל היעדר תשתית להוכחת ביצוע עבירה • ראש השב"כ: "מגבה את החוקרים"

רנה שנרב // צילום: באדיבות המשפחה // רנה שנרב

היועץ המשפטי לממשלה הודיע הבוקר (ראשון) כי הוא החליט לגנוז את תיק החקירה שנפתח נגד מספר חוקרי שירות הביטחון הכללי בחשד שפגעו בסאמר ערביד, הנאשם שרצח בשנת 2019 את רנה שנרב, במהלך חקירתו.

הריסת בית אחד המחבלים שרצח את רנה שנרב, ב-2019

החקירה הפלילית שהתקיימה במח"ש נגד החוקרים נפתחו לאחר שחלה הידרדרות קשה במצבו הבריאותי של ערביד, בגללה אף התאשפז, בזמן שזה היה תחת חקירת שב"כ, ולאחר שגם הוגשו תלונות ביחס לכך. כחלק מהחקירה, מספר חוקרי שב"כ נחקרו בחשד שהשתמשו בכוח שלא כדין, נגבו הודעות מעדים, נתפסו מסמכים והתקבלו חוות דעת מהמכון לרפואה משפטית.

מנדלבליט החליט לסגור את התיק לאחר שבחן את חומר הראיות, ובהתאם להמלצת צוות החקירה וחוות דעת של הגורמים בפרקליטות המדינה שליוו את הטיפול בחקירה, זאת בשל היעדר תשתית להוכחת ביצוע עבירה. בנוסף, החליט היועמ"ש לפעול להפקת הלקחים הנדרשים.

רנה שנרב // צילום: באדיבות המשפחה
רנה שנרב // צילום: באדיבות המשפחה

עם תחילת החקירה, הוצא צו איסור פרסום על עצם קיומה ועל כל פרטיה, זאת בשל טעמים של ביטחון המדינה. הצו צומצם בעקבות בקשה של מח"ש, אך עדיין חל איסור פרסום על פרטי החקירה.

מהשב"כ נמסר: "שירות הביטחון הכללי שיתף פעולה באופן מלא עם חקירת מח"ש ומברך על החלטת היועמ"ש לממשלה לסגור את תיק החקירה. המידע שהתקבל בחקירתו של המחבל סאמר ערביד, רוצחה של רנה שנרב, הביא לאיתור אמצעי לחימה רבים ולסיכולם של פיגועים נוספים שתוכננו על ידי ארגון הטרור החזית העממית".

מראש שירות הביטחון הכללי, נדב ארגמן, נמסר: "אני מגבה את חוקרי השב"כ אשר ביצעו משימתם במקצועיות, בממלכתיות ועל פי חוק, ובפעולתם הצילו חייהם של ישראלים רבים".

המחבל סאמר ערביד
המחבל סאמר ערביד



מהוועד הציבורי נגד עינויים בישראל נמסר: "החלטת היועמ"ש היא שערורייתית, ואינה מתיישבת עם העובדות ועם מבחן ההיגיון. סאמר ערביד נעצר כשהוא בריא לחלוטין, ולאחר חקירה, שאף השב"כ מודה שנעשה בה שימוש באמצעים פיזיים, הגיע לסף מוות ונזקק לטיפול רפואי אינטנסיבי להצלת חייו. על פי פרסומים בתקשורת, בבית החולים התגלה שערביד סבל משברים מרובים בצלעות ומכשל כלייתי חריף - סימנים המעידים על שימוש בעינויים. בהחלטה לסגור את התיק, היועמ"ש נתן הכשר לשימוש בעינויים במדינת ישראל, והעניק חסינות לחוקרי השב"כ מפני העמדה לדין, אפילו כשמעשיהם כמעט והביאו למותו של אדם".

השתתפה בהכנת הידיעה: לילך שובל

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר