כמו ב"מסע בין כוכבים": הסטארט-אפ המסקרן של לברון ג'יימס, דרייק ונאומי אוסקה

הכדורסלן האמריקני, הזמר הקנדי והטניסאית היפנית משקיעים במיזם טכנולוגי-ספורטיבי חדשני שעשוי לשנות את חוקי המשחק, בהרבה יותר ממובן אחד

, צילום: מסך

מה משותף ללברון ג'יימס, דרייק ונאומי אוסקה? לא, השלושה לא מקימים קבוצת סטריטבול בינלאומית, וגם לא להקת היפ-הופ. רחוק מזה: צוות הסופרסטארים השקיע מיליונים בסטארט-אפ StatusPro (האתר טרם הושק), שנוסד בשנה שעברה ומטרתו לשלב בין טכנולוגיה, בידור וספורט. עוד במשקיעים: טייקון המוזיקה ג'ימי איובין, ממייסדי מעצמת מוצרי האודיו Beats, ואתלטים נוספים.

לברון ג'יימס, צילום: AP

StatusPro מוגדרת כ"פירמת טכנולוגיית ספורט וגיימינג, המשלבת בין דאטה של ספורטאים ומציאות מורחבת (XR - מונח כללי המתייחס לסביבות המשלבות מציאות מדומה, מציאות רבודה ומציאות מעורבת - ד"פ), ליצירת מוצרי אימון וחוויות מעריצים". אחד הפרויקטים שהחברה עובדת עליו הוא פלטפורמת אימון מבוססת הולוגרמות, שתאפשר לספורטאים להשתתף בסימולטור מדויק של תרחיש ספורטיבי כלשהו, בלי להגיע למגרש עצמו. ומבחינת המעריצים, מי לא היה מתנגד להיות על מגרש אן.בי.אי (וירטואלי, אמנם) ולקלוע לסל (אמיתי לגמרי), לצידו של לברון ג'יימס, או לשחק טניס מול מכונת כדורים שמוסווית כהולוגרמה של אוסקה? הפוטנציאל עצום, ולא נגזים אם נאמר שלפחות על הנייר, זה נשמע ממש כמו ה"הולו-דק" המפורסם מ"מסע בין כוכבים".

ימים יגידו אם הטכנולוגיה המסקרנת של StatusPro, שהוקמה על ידי כוכב הפוטבול לשעבר אנדרו הוקינס ושערכה העתידי מוערך ביותר מ-50 מיליארד דולר, תצליח לעמוד בשאיפות האלה, שאם יתממשו, הן צפויות לשנות לגמרי את חוקי המשחק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר