יש לכם אייפון? אולי גם לכם יש את התקלה המוזרה של טראמפ

מסיבה לא ברורה, משתמשים דיווחו כי מערכת ההקלדה הקולית הפכה את המילה "גזען" למילה "טראמפ" • ענקית המובייל מסרה כי עובדים על תיקון הבעיה

הנשיא טראמפ, כאן ב-2020, ידוע בשימוש תכוף באייפון שלו למטרות של שיתוף עוקביו בתכנים ברשתות החברתיות . צילום: AP

משתמשים ברשתות החברתיות בעולם דיווחו היום (ג’) כי תוכנת התמלול הקולי המובנית של אפל באייפון, Dictation, כותבת את המילה "טראמפ" (racist) כאשר אנשים מבקשים ממנה לכתוב את המילה "גזען".

אפל מיהרה למסור כי היא עובדת על הטיפול בתקלה, כך דיווחה רשת "פוקס ניוז".

התקלה, שככל הנראה נובע מתקלה טכנית של זיהוי עיצורים מסוימים, לא השפיעה על כלל המשתמשים, אך אצל אלו שכן - כפי שניתן לראות ב"TikTok", המילה "טראמפ" הופיעה זמנית כל פעם כשאומרים לה את המילה "גזען." 

עיתונאי "פוקס ניוז דיגיטל" בדקו את התופעה בעצמם וגילו שכאשר אומרים את המילה "גזען" בהקלדה הקולית, המערכת אכן מציגה לעיתים באופן רגעי את השם "טראמפ" לפני שהיא מתקנת את עצמה. הבדיקות הראו כי התקלה אינה מתרחשת בכל פעם, ולעיתים המערכת מציגה מילים אחרות כמו "ריינהולד" או "אתה" לפני שהיא מתייצבת על התעתיק הנכון.

@user9586420191789#iphone#Trump#apple#elonmusk#fyp♬ original sound - Jess White2260

טראמפ עצמו אגב, לא הגיב נכון לכתיבת שורות אלו. יצויין כי בינו לבין מנכ"ל אפל טים קוק דווקא יש יחסים טובים, ורק לאחרונה נפגשו השניים וסיכמו על השקעת עתק של חצי טריליון דולר של אפל בארה"ב, במה שנתפס כניצחון פוליטי משמעותי לטראמפ שאיים על חברות אמריקניות שייאלצו להתמודד עם מכסים קשים אלא אם כן יעבירו את הייצור שלהן לארה"ב. 

אפל כאמור התייחסה הנושא מיד לאחר שפנו אליה. "אנחנו מודעים לבעיה במודל זיהוי הדיבור שמפעיל את תכונת התמלול, ואנחנו פועלים על עדכון בהקדם האפשרי", מסרו. החברה הסבירה שמדובר בתקלה טכנית שבה מודל זיהוי הדיבור עשוי להציג זמנית מילים בעלות דמיון צלילי מסוים, לפני שהוא מגיע למילה הנכונה. לטענת אפל, הבאג משפיע על מילים נוספות המכילות את העיצור "ר" בעת הכתבה קולית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר