מה זה כסף בין חברים? X של מאסק תפצה את טראמפ ב-10 מיליון דולר

זהו הסדר הפשרה בתביעה על חסימת חשבונו של טראמפ בטוויטר לאחר הפריצה לקפיטול ב-2021 • ומה באשר ליחסים ההדוקים בין טראמפ למאסק?

טראמפ ומאסק. הצוות של טראמפ שקל לזנוח את התביעה. צילום: רויטרס

חברת X בבעלות אילון מאסק הסכימה לשלם לנשיא דונלד טראמפ פיצוי בסך 10 מיליון דולר, כך על פי דיווח שפורסם ב"וול סטריט ג'ורנל". הפיצוי מגיע במסגרת הסכם פשרה בתביעה שהוגשה בתקופה שבה הרשת החברתית עוד נקראה טוויטר והייתה בבעלות ג'ק דורסי.

במוקד התביעה עמדה ההחלטה של טוויטר להשעות את חשבונו של הנשיא טראמפ בעקבות אירועי 6 בינואר 2021, כאשר תומכיו פרצו לקפיטול, משכן הקונגרס האמריקני. על פי דיווחים, צוותו של הנשיא שקל בשלב מסוים לזנוח את התביעה נגד X, על רקע מערכת היחסים הקרובה שהתפתחה בין טראמפ למאסק בשנתיים האחרונות.

טראמפ, מאסק ובנו בחדר הסגלגל, השבוע, צילום: Jim WATSON / AFP

יחסים אלה כוללים שורה של צעדים משמעותיים: ב-2022 החזיר מאסק את חשבונו של הנשיא טראמפ לפעילות ברשת החברתית, ומאז העמיק את תמיכתו בו כשהשקיע למעלה מ-250 מיליון דולר בקמפיין הבחירות שלו. טראמפ מינה את מאסק לעמוד בראש המחלקה ליעילות הממשל (DOGE), והשבוע אף ערכו השניים תדרוך עיתונאים משותף בחדר הסגלגל בבית הלבן.

למרות היחסים ההדוקים, בסופו של דבר הוחלט להתקדם עם הסכם הפשרה. הסכם זה מצטרף לפשרה דומה שהושגה בינואר, במסגרתה הסכימה חברת מטא לשלם לנשיא טראמפ פיצוי גבוה אף יותר - 25 מיליון דולר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר