ענקית השבבים שוב שברה שיאי מכירות, בעוד חברות ענן, חברות אינטרנט, יצרניות רכב, ספקיות בריאות - ואפילו מדינות - בונות את התשתית ליישומי הדור הבא של הבינה המלאכותית.
זה היה הדו"ח הגדול האחרון של עונת הדו"חות בוול-סטריט, וככל הנראה החשוב מכולם. למרות סימני שאלה רבים שקדמו לפרסום הדו"ח, אנבידיה הצליחה הלילה (בין רביעי לחמישי), שוב, להתעלות מעל לתחזיות, והציגה הכנסות שיא של 30 מיליארד דולר ברבעון השני של 2024 - עלייה של 15 אחוזים בהשוואה לרבעון הקודם ושל 122 אחוזים בהשוואה לרבעון השני ב-2023.
"המודלים הבאים יצריכו פי 10-20 יותר כוחות עיבוד"
החברה הציגה שולי רווח כמעט דימיוניים של 75.1 אחוזים, שממחישים את הביקוש העצום בשוק סביב תחום ה-AI ואת עליונותה הכמעט בלתי מעורערת של אנבידיה כספקית של תשתית AI.
החברה רשמה רווח נקי של 16.6 מיליארד דולר - עלייה של 168 אחוזים בהשוואה לשנה שעברה. ברבעון הבא צופה אנבידיה גידול נוסף, ל-32.5 מיליארד דולר. אנבידיה היא אחת משלוש החברות הגדולות בוול-סטריט, לצד אפל ומיקרוסופט, עם שווי שוק של יותר משלושה טריליון דולר, וזאת לאחר שעלתה ב-12 החודשים האחרונים ביותר מ-150 אחוזים.
מירב הכנסותיה של אנבידיה הגיעו מתחום מרכזי הנתונים (דאטה-סנטר) - כ-26.3 מיליארד דולר. תחום הגיימינג, שעד לפני מספר שנים היה תחום הליבה של החברה, תרם ברבעון פחות מעשירית לכלל ההכנסות - כ-2.9 מיליארד דולר.
כספקית ראשית של חומרה ותוכנה לתחום ה-AI, הדו"ח של אנבידיה מספק תמונת מצב על "מירוץ חימוש" המתנהל בקרב חברות טכנולוגיה, ארגונים ומדינות, באשר למי יבנה את תשתית ה-AI העוצמתית ביותר ומי ייפתח את יישומי ה-AI החדישים ביותר.
סם אלטמן, מארק צוקרברג, אילון מאסק - ראש בראש
הלקוחות העיקריים של אנבידיה הם ספקיות הענן - מיקרוסופט, אמזון וגוגל - שמשדרגות את תשתית הענן שלהן כדי לאפשר ללקוחותיהן גישה ליכולות AI. רק ברבעון האחרון רכשו ספקיות הענן חומרה מאנבידיה בהיקף של 12 מיליארד דולר.
לקוחה משמעותית נוספת היא מטא, שבונה תשתית עצמית לאימון והרצת מודלי שפה גדולים. בדו"ח הרבעוני האחרון הצהירה מטא כי היא צפויה להשקיע רק השנה 40 מיליארד דולר בהצטיידות, כחלק מאימון מודל השפה הגדול Lamma, המתחרה ב-ChatGPT.
lלצד סם אלטמן של OpenAI, ומארק צוקרברג, שחקן חדש יחסית שרוצה להתקדם לעמדת הובלה בתחום המודלים הגדולים הוא אילון מאסק, מייסד ומנכ"ל טסלה.
חברת הבינה המלאכותית xAI שבשליטתו, שהסתמכה עד היום על הענן של אורקל לאימון מודלים, הצהירה כי בכוונתה להקים מערך עצום, הגדול בעולם, של כ-100 אלף מעבדי GPU של אנבידיה, וזאת כדי לאמן את הדורות הבאים של מודל השפה הגדול grok. מרכיב משמעותי בבניית המערך הזה של xAI הוא מתגי האיתרנט של מלאנוקס הישראלית, שמאפשרים תעבורת נתונים אולטה-מהירה בין המעבדים.
מלאנוקס נרכשה על ידי אנבידיה ב-2019 והטכנלוגיה שלה היא אחת המפתחות להצלחה של אנבידיה בתחום מרכזי הנתונים.
שוק יעד נוסף שצובר תאוצה הוא שוק הרכב. לדברי מייסד ומנכ"ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, "כל יצרנית רכב שמפתחת נהיגה אוטונומית משתמשת במעבדים של אנבידיה". שתי החברות המובילות בתחום, שרוצות להקדים זו את זו בפריצה לתחום המוניות האוטונומיות, הן טסלה ו-Waymo של גוגל, והמירוץ הזה מלבה גם כן את הביקוש למעבדי אנבידיה, זאת לאור החשיבות של מודלי ה-AI עבור נהיגה אוטונומית יעילה ובטוחה.
הבלאקוול מגיע לשוק
"שוק הרכב יהווה שוק יעד של מיליארדי דולרים, והוא ומשיך ויגדל מאחר שהמודלים הבאים של נהיגה אוטונומית יצריכו יותר כוחות עיבוד".
לצד חברות טכנולוגיה וארגונים, הואנג גילה כי גם מדינות הפכו ללקוחות חשובים של החברה, וזאת על רקע מאמציהן לבסס יכולות AI כתשתית בעלת חשיבות לאומית. "אנחנו מאמינים כי ההכנסות ממכירות לגופים מדינתיים יחצו עוד השנה את 10 מיליארד דולר".
אחד מסימני השאלה הגדולים שריחפו מעל אנבידיה באחרונה נגע לעיתוי השקתו המסחרית של מעבד הדור הבא, Blackwell, שלפי דיווחים אספקתו היתה אמורה להתעכב בשל פגם שנתגלה בתהליך הייצור.
הואנג הודה במהלך שיחת הוועידה כי החברה ביצעה שינוי כלשהו בתצורת המעבד, כדי לשפר את תפוקת הייצור, אך הבהיר כי החברה תחל במשלוחים ללקוחות ברבעון הרביעי וכבר השנה החברה תרשום הכנסות של מיליארדי דולרים ממכירותו.
מעבד הבלאקוול אמור להכשיר את הקרקע לדור הבא של מודולי ה-AI. להערכת הואנג, "האימון וההרצה של המודולים הבאים יצריכו פי 10-20 יותר כוחות עיבוד, והרבה יותר דאטה - והמגמה הזו צפויה להימשך".
לדברי הואנג, תחום נוסף שעושה שימוש גובר ב-AI, ואשר עשוי להיטיב עם החיים שלנו, הוא תחום הבריאות והרפואה. "גם תחום הבריאות בדרך להיות שוק AI של מיליארדי דולרים, וזאת על רקע המהפכה שמחוללת בינה מלאכותית בתחומים כגון הדמאה, רובוטים כירורגיים, הטיפול בחולה, עיבוד רשומות רפואיות אלקטרוניות ופיתוח תרופות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו